Ceaiul de frunze de dud – ameliorează bolile de ficat, diabet şi gastrită

Frunzele de dud au numeroase proprietăţi benefice pentru organism. Infuzia preparată din aceste frunze poate fi un tratament adjuvant pentru boli precum diabetul zaharat, gastrita sau bolile de ficat
  • Publicat:
Ceaiul de frunze de dud - ameliorează bolile de ficat, diabet şi gastrită

Frunzele de dud au numeroase proprietăţi benefice pentru organism. Infuzia preparată din aceste frunze poate fi un tratament adjuvant pentru boli precum diabetul zaharat, gastrita sau bolile de ficat.

Deşi pare un arbore banal care nu aduce nimic în afara fructelor sale foarte gustoase, dudul este recunoscut pentru efectele benefice ale frunzelor sale, foarte utilizate în medicina naturistă, notează Gândul.

Iată cum prepari infuzia din frunze de dud!

Se folosesc frunzele tinere, fără peţiol, recoltate în lunile mai-iunie. Acestea au efecte antidiabetice, antidiareice, astringente şi au un rol important în reglarea glicemiei.

Printre cele mai cunoscute boli în prevenirea şi combaterea cărora ajută frunzele de dud, se numără diareea, diabetul zaharat, gastrita, ulcerul gastric şi duodenal, bolile de ficat sau afecţiunile de natură pulmonară.

De asemenea, acestea sunt eficiente în tratarea asteniei, nevrozelor şi insomniilor şi s-a dovedit că acţionează şi în lupta cu obezitatea sau cu alte tulburări metabolice.

Se consumă sub formă de infuzie, fără indulcire, după mesele principale. În cazul diabetului şi al diareei, se recomandă ca persoana să ia câte o lingură de infuzie la intervale de o oră.

Din frunzele puse la macerat timp de 21 de zile în alcool alimentar se poate obţine o tinctură. Aceasta se strecoară şi se utilizează câte 30 de picături, diluate cu apă, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beneficiile ceaiului de seminţe de in
Beneficiile ceaiului de seminţe de in
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”