Ce este osteopatia, cum te ajută și ce implică tehnicile folosite în osteopatie?

Ce este osteopatia, o terapie holistică, ne spune terapeutul Paul Caradan.
  • Publicat:
Ce este osteopatia, cum te ajută și ce implică tehnicile folosite în osteopatie?

Sănătatea noastră nu se rezumă strict la aspectele fizice. De multe ori, ceea ce ne provoacă o anumită afecțiune poate avea ca sursă o anumită formă de stres și un dezechilibru energetic. De aceea, apelarea la forme de terapie holistică, așa cum este și osteopatia, poate aduce beneficii cu mult mai multe implicații benefice decât am putea crede.

Pentru a ști mai multe despre osteopatie, am aflat câteva informații de la terapeutul Paul Caradan, de la Clinica Osteomedicare.

Ce este osteopatia?

Din punct de vedere medical, osteopatia poate fi considerată o metodă modernă de diagnostic și tratament prin masaj, care are ca rol constatarea și tratarea disfuncțiilor ce țin de biomecanica corpului, organelor și țesuturilor. Acestea pot fi resimțite sub forma unor tensiuni musculare, tulburări respiratorii, imobilitate, dureri etc.

Din punct de vedere conceptual, despre osteopatie putem considera că este o terapie holistică, integrativă, care abordează corpul uman ca pe un întreg, alcătuit dintr-o parte fizică-materială, minte și spirit. Această formă de tratament poate remedia problemele de sănătate și să îmbunătățească starea generală, acționând asupra tuturor surselor de suferință, care pot ține de cei trei factori menționați anterior, nu doar de fizic.

Tratamentul prin masaj poate fi considerat artă, cu rădăcini tradiționale, care îmbină cu mare precizie și măiestrie cunoștințe de patologie și anatomo-fiziologie cu psihologia, spiritualitatea și filosofia. Datorită abordării globale, cu implicații atât în plan fizic, cât și în plan mental, rezultatele ce pot fi obținute sunt mult mai eficiente și mai durabile, comparativ cu terapiile standard.

Cum te ajută osteopatia?

Osteopatia este o terapie complexă ce abordează organismul în întregul său. Metoda și-a dovedit eficiența în tratarea unor afecțiuni extrem de variate, cum sunt: durerile osoase și articulare, deformări ale coloanei vertebrale, ale aparatelor reproducător, digestiv, respirator, endocrin, psihozele, anxietatea, depresia etc.

Osteopatia este o alternativă medicală, fără efecte secundare, o metodă foarte eficientă pentru a scăpa de foarte multe disfuncționalități, probleme persistente, durere severă și disconfort continuu.

Aceasta poate fi folosită atât ca metodă principală de tratament, cât și ca tratament complementar, care poate ajuta la eficientizarea tratamentelor alopate.

Grație tehnicilor și abordării specifice, rezultatele obținute prin aplicarea acestei metode de tratament au fost în multe cazuri surprinzătoare și superioare celor obținute prin mijloace uzuale.

Osteopatia tratează bolnavul, nu doar boala. Terapia pune accentul pe restabilirea armoniei în întregul organism, prin eliberarea de stres și blocaj energetic. Deblocarea energiei determină, implicit, nu doar regenerarea fizică, ci și mentală.

Ce implică tehnicile folosite în osteopatie?

În urma unei consultații medicale inițiale, pe baza unor observații clinice amănunțite și conform unor analize, terapeutul poate stabili o schemă de tratament personalizată.

Tehnicile specifice vor ține seama de specificul afecțiunii ce urmează să fie tratată, de gravitatea bolii și de orice alte probleme medicale existente.

Aspectul cel mai important, care merită cea mai mare atenție, rămâne acțiunea asupra stării psihice a pacientului, care influențează direct vindecarea.

Pentru a vedea cum poate fi tratată și afecțiunea ta, programează-te la o consultație la Clinica Osteomedicare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Semințe de in - 10 beneficii
Semințe de in - 10 beneficii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia