Iata joburile care provoaca dementa

Joburile fizice, care presupun munca bruta si nicio stimulare mintala provoaca, in timp, pierderi de memorie.
  • Publicat:
Iata joburile care provoaca dementa
Iata joburile care provoaca dementa

Unele meserii te ajuta in dezvoltarea intelectuala, altele, dimpotriva, te… prostesc! O echipa de cercetatori de la Universitatea San Raffaele din Milano ne avertizeaza ca, daca nu ne punem creierul la treaba de-a lungul vietii, vom avea de-a face cu dementa catre batranete.

Frecventarea cursurilor unei facultati, apoi anagajarea intr-o slujba care te solicita din punct de vedere mental te-ar putea pune la adapost de una dintre cele mai devastatoare boli: Alzheimer. Joburile fizice, care presupun munca bruta si nicio stimulare mintala provoaca, in timp, pierderi de memorie.

Cercetatorii sunt de parere ca munca intelectuala, sau genele care ne fac sa optam pentru o astfel de activitate ne ajuta sa ne pastram creierul in forma cat mai mult timp. Asa se face ca, intre doua persoane care au aceleasi leziuni specifice bolii Alzheimer la nivelul creierului, cea care e prestat munca fizica de-a lungul vietii prezinta mai multe simptome de dementa.

Specialistii vorbesc si de o anumita “rezerva cognitiva” care se formeaza in timp si care-i ajuta pe ”intelectuali” sa faca fata mai bine simptomelor bolii.

Tu cum stai cu memoria?

Citeste si Traiul de una singura se lasa cu Alzheimer
                  5 femei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”