Dureri pe care NU trebuie sa le neglijezi

Disconfortul instalat in capul pieptului, mandibula, umarul sau bratul stang, insotite sau nu de ameteala indica o afectiune a inimii. Senzatie de arsura la nivelul picioarelor sau labelor picioarelor este primul semn de diabet.
  • Publicat:
Dureri pe care NU trebuie sa le neglijezi
Dureri pe care NU trebuie sa le neglijezi

Unii dintre noi au tendinta de a exacerba suferinte mai putin semnificative (provocate de lovituri usoare, intepaturi de tantari si altele), insa nici in cealalta extrema nu este bine sa cadem. Nu neglijati dureri suspecte, care ar putea ascunde afectiuni grave. Care sunt acestea? Iata-le:

1. Dureri de cap puternice. Nu, nu vorbim despre durerea de cap „puternica” ce insoteste mahmureala sau cea provocata de un coleg galagios. Daca esti racita, durerea ar putea proveni de la sinusuri. Totusi, daca durerea a „cazut din cer” si poti sa spui ca este cea mai groaznica din intreaga ta viata du-te fuguta la medic. Poate fi hemoragie sau tumoare cerebrala. In plus, unul dintre simptomele anevrismului cerebral este chiar durerea puternica de cap.

2. Durere sau disonfort in piept, mandibula, umar, brat sau abdomen. Durerea din piept poate indica o pneumonie sau un atac de cord. Disconfortul instalat in capul pieptului, mandibula, umarul sau bratul stang, insotite sau nu de ameteala indica o afectiune a inimii. Daca disonfortul dispare in mometul in care te asezi, poate fi o angina pectorala (cea mai frecventa forma de manifestare a cardiopatiei ischemice cronice).

3. Durere abdominala severa. Nu mai astepta, mergi la Urgente pentru ca poate fi vorba despre apendicita. Afectiuni ale vezicii biliare, pancreasului, ulcer sau ocluzie intestinala – iata alte posibile cauze ale durerii abdominale severe.

4. Dureri de gambe. S-ar putea sa nu iei in serios o durere de gambe, punand-o pe seama oboselii, insa ar putea fi ceva mai grav: tromboza venoasa profunda, adica un cheag de sange s-a format in venele profunde ale membrelor inferioare. Aceasta afectiune poate degenera intr-una si mai grava, cu evolutie fatala: embolism pulmonar – formarea de cheaguri in plamani.

5. Senzatie de arsura la nivelul picioarelor sau labelor picioarelor. 24 de milioane de americani sufera de diabet fara sa stie. Ei bine, acesta este unul dintre primele simtome ale acestei boli. Nu lasati sa treaca neobservat!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân