Chirurgia viitorului: fara dureri si cicatrici

  • Publicat:
Chirurgia viitorului: fara dureri si cicatrici
Chirurgia viitorului: fara dureri si cicatrici

Tehnologia de ultima ora cu aplicare in sistemul medical lasa de inteles ca pe viitor, interventiile chirurgicale se vor efectua fara dureri si a cicatrice.

Cercetari recente sustin siguranta si eficienta chirurgiei endoscopice translumenala (NOTES – Natural Orifice Translumenal Endoscopic Surgery), rezultatele uimitoare obtinute cu ajutorul unor noi aparate si aplicatii tehnice fiind prezentate in cadrul editiei pe 2008 a Saptamanii Bolilor Digestive, seminar desfasurat in San Diego, California.

Potrivit oamenilor de stiinta prezenti la eveniment, NOTES are un imens potential in ceea ce priveste dezvoltarea, pe viitor, a unor noi proceduri chirurgicale mai putin invazive chiar si decat laparoscopia, prin intermediul carora pacientii se vor recupera in timp record.

 

NOTES presupune introducerea unui endoscop in corp printr-un orificiu natural, si mai departe cu ajutorul unor mici incizii interne, in stomac, vagin, vezica sau colon, evitandu-se astfel inciziile externe cu cicatricile aferente si, nu in ultimul rand, durerile care insotesc de obicei operatiile clasice.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tratamentul hormonal pentru menopauza
Tratamentul hormonal pentru menopauza
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”