Ajutor! Nu mai pot sa respir!

Temperaturile extreme din sezonul cald, cauzate de incalzirea globala, ne-ar putea baga direct in spital, la sectia Pneumologie. Asta pentru ca...
  • Publicat:
Ajutor! Nu mai pot sa respir!
Ajutor! Nu mai pot sa respir!

Am scapat de iarna, dar ne asteapta vremuri grele. Temperaturile extreme din sezonul cald, cauzate de incalzirea globala, ne-ar putea baga direct in spital, la sectia Pneumologie.

Oamenii de stiinta de la un centru european de cercetare a bolilor generate de conditiile climaterice ne avertizeaza ca disfunctiile respiratorii cresc direct proportional cu tendinta de incalzire a climei din ultimii ani.

Principalii vinovati s-ar parea ca sunt poluarea si subtierea stratului de ozon care agraveaza bolile respiratorii cronice. Pericolul ii paste in special pe oraseni pentru ca la aceste persoane decesul prin insuficienta respiratorie survine dupa ceva mai multa suferinta pe patul de spital, comparativ cu victimele bolilor cardiovasculare.

Nu mai vrem decat lapte organic!

Esti convinsa ca laptele pe care l-ai cumparat este organic? Unii comercianti incearca sa-si pacaleasca clientii, ademenindu-i cu lapte care nu intruneste toate conditiile pentru a fi eco.

Cercetatorii germani au gasit insa ac de cojocul lor dupa ce au dezvoltat un test pentru depistarea falsului lapte organic. Pana va fi implementat si in Romania, ne-au dat totusi pontul: cantitatea de grasime si de acid alfa-linolenic este mai scazuta in produsele super procesate.

Cat de eco sunt pungile eco?
Tot la categoria falsuri, vorbim despre sa­co­sele biodegradabile cu care vanzatorii au inlocuit vechile pungi gratuite din magazine.

Ecologistii din Romania atrag atentia ca, din momentul in care s-a introdus Eco Taxa pentru cei ce nu folosesc pungi biodegradabile, comerciantii au dat startul traficului cu pungi contrafacute, care nu respecta normele europene.

Aceste sacose se pare ca sunt mai periculoase decat cele confectionate din plastic obisnuit, intrucat contin polietilena sintetica si metale grele cu efect mutagen si cancerigen. Chiar daca si unele si altele sunt inscriptionate cu logo-ul „100% biodegradabil”, cele veritabile au in plus textul „Ok compost”.

Citeste si Solutii naturale pentru dificultatile respiratorii
                Bea limonada!

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân