Vreau sa fiu mamica… dar nu acum!

Proaspetele mamici sunt din ce in ce mai in varsta, sustin cercetatorii si ne confirma din ce in ce mai mult si vedetele de la Hollywood. Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Halle Berry, Nicole Kidman, sunt doar cateva dintre celebrele mamici de peste 35 de ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vreau sa fiu mamica... dar nu acum!
Vreau sa fiu mamica... dar nu acum!

Proaspetele mamici sunt din ce in ce mai in varsta, sustin cercetatorii si ne confirma din ce in ce mai mult si vedetele de la Hollywood. Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Halle Berry, Nicole Kidman, sunt doar cateva dintre celebrele mamici de peste 35 de ani.

Varsta medie a femeilor care raman insarcinate a crescut considerabil in ultimii ani. Astfel, daca prin anii ‘70 doar o femeie din 100 era gravida la peste 35 de ani, in 2006, una din 12 femei ramanea insarcinata la o varsta mai inaintata.

Din ce cauza au aparut aceste modificari?

De dragul carierei si a educatiei: tot mai multe femei pun pe primul loc viata profesionala in detrimentul celei personale, alegand sa isi croiasca un drum incet dar sigur spre un viitor mai bun. Ele fac acest lucru pentru ca atunci cand vine copilul, sa ii poata oferi o viata stabila si sigura, atat pe plan social cat si pe plan financiar.

Conform trendului: Ispirate de vedetele hollywoodiene, care arata tot mai des ca si la o varsta inaintata pot fi mamici sexy fara ca acest lucru sa le afecteaze prea mult sanatatea, femeile considera ca mai pot pacali barza pentru cativa ani.

Cu toate astea, femeile cu varsta peste de 30 de ani ar trebui sa tina cont de faptul ca posibilitatea de a ramane insarcinata scade odata cu inaintarea in varsta si ca vor fi nevoite sa apeleze la diverse tratamente sau chiar fertilizare in vitro pentru a concepe un copil

Nasterile in lume

Se pare ca, in ciuda vedetelor care amana maternitatea, America se situeaza pe primele locuri in ceea ce priveste varsta frageda la care raman femeile insarcinate. In schimb, America sta foarte bine la capitolul planificare familiala, iar rata avortului este destul de mica, in comparatie cu situatiile critice din alte tari.

In Europa, pe de alta parte, mamicile tind spre a da nastere primului lor copil undeva peste 30 de ani. Ele prefera ca pana la aceasta varsta sa calatoreasca, sa isi urmeze studiile si sa isi puna bine la punct viata profesionala.

Pana la urma, varsta de 30-40 de ani nu este chiar atat de inaintata, avand in vedere ca cercetatorii promit ca in circa 30 de ani si femeile centenare vor fi capabile sa conceapa.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân