Cum sa rezisti unei sarcini cu probleme?

Sarcina ta este cu probleme si ai interdictie la miscare? Doctorul ti-a recomandat repaus total? Stim ca iti va fi foarte greu, motiv pentru care te ajutam cu niste sfaturi, pentru a depasi mai usor cele 9 luni!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum sa rezisti unei sarcini cu probleme?
Cum sa rezisti unei sarcini cu probleme?

Sarcina ta este cu probleme si ai interdictie la miscare? Doctorul ti-a recomandat repaus total? Stim ca iti va fi foarte greu, motiv pentru care te ajutam cu niste sfaturi, pentru a depasi mai usor cele 9 luni!

1. Evita durerile de spate
Sa stai 24 de ore din 24 in pat nu e foarte usor, nici pentru tine si nici pentru coloana ta vertebrala. Asa ca, pentru fiecare pozitie pe care o adopti, ai cate un truc pentru a nu suferi de dureri de spate mai apoi. Asadar, daca esti in pozitia sezut, incearca sa iti tii bazinul cat mai in fata si spatele drept, daca esti intinsa in pat, pune-ti o perna sub fund, iar daca stai pe o parte, tine-ti o perna intre picioare si una sub burtica.

2. Ai grija la alimentatie
Fara miscare, caloriile se vor acumula si acolo vor ramane. Asa ca trebuie sa fii mult mai vigilenta in aceasta perioada la ce mananci. Evita pe cat posibil sa rontai, opteaza pentru fructe si nu pentru dulciuri, mananca multe legume si bea apa suficienta.

3. Somn, doar de frumusete
Este foarte tentant sa dormi cat e ziua de lunga, avand in vedere ca hormonii sarcinii iti dau tarcoale si stai tot timpul lungita in pat. Insa cu mici sieste de-a lungul zilei, noaptea va trece cam greu, iar orologiul tau intern va fi dat peste cap. Asa ca incearca sa nu dormi mai mult decat este necesar pe timpul zilei, ci cauta-ti alte activitati care sa te solicite si sa te mentina treaza: citeste, deseneaza, dezleaga cuvinte incrucisate etc.

4. Evita picioarele umflate
Vechea problema – picioarele umflate si grele, este mai grava acum ca niciodata. Veste buna insa: daca le vei misca tot timpul si vei face exercitii, te vei simti mult mai bine. Macar de doua ori pe zi, ridica-ti cate un picior cat de sus poti si invarte-ti gleznele.

De asemenea, este bine sa le tii tot timpul mai sus decat bazinul, pentru o buna circulatie a sangelui.

5. Ocupa-ti in mod placut timpul
Nu-i asa ca altadata ai fi fost cea mai bucuroasa daca puteai sa ramai macar pentru o zi in pat si sa lenevesti pur si simplu? Ei bine, incearca sa faci asa si acum: sa profiti de situatie! Nu-ti plange de mila. Nu aveai pana acum timp sa citesti o carte buna sau sa iti urmaresti serialul preferat? Fa-o acum, pentru ca lunile de dupa sarcina nu iti vor mai permite.

Invita-ti prietenele la tine, uita-te la televizor, documenteaza-te in legatura cu cresterea si educarea micutului tau, asculta muzica, citeste articolele revistei tale preferate! Nu ai de ce sa te plictisesti, mai ales ca acum nu mai esti singura!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”