Naşterea prematură şi tulburările psihice

Bebeluşii născuţi înainte de termen sunt expuşi unui risc considerabil de tulburări psihice severe, incluzând psihoza, depresia sau tulburările bipolare, ne informează un studiu efectuat la Institutul de Psihiatrie King's College din Londra.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Naşterea prematură şi tulburările psihice

Bebeluşii născuţi înainte de termen sunt expuşi unui risc considerabil de tulburări psihice severe, incluzând psihoza, depresia sau tulburările bipolare, ne informează un studiu efectuat la Institutul de Psihiatrie King’s College din Londra.

Potrivit experţilor, persoanele care au venit pe lume după ce au stat în pântecele mamei maximum 32 de săptămâni au de 3 ori mai multe riscuri de a fi diagnosticate cu o boală psihică începând chiar din adolescenţă, de la 16 ani.

Explicaţia are legătură cu dezvoltarea insuficientă a creierului bebeluşilor născuţi prea devreme. Statisticile au arătat că, în cazul lor, riscul de psihoză este de 2,5 ori mai mare decât în cazul bebeluşilor născuţi la termen, riscul de depresie severă este de 3 ori mai mare, iar cel de tulburare bipolară este de 7,4 ori mai mare.

Acest tip de tulburări afectează circa 1-6 procente din populaţie, iar un raport al Naţiunilor Unite arată că, anual, în întreaga lume, în jur de 15 milioane de copii se nasc prematur, adică mai mult de unul din zece.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Incontinenţa urinară la copii
Incontinenţa urinară la copii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”