Esti insarcinata? Atentie maxima daca te expui la soare!

La gravide, deshidratarea apare in conditiile in care ca o mare parte a lichidului din corpul mamei este redirectionat catre fat si lichidul amniotic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Esti insarcinata? Atentie maxima daca te expui la soare!
Esti insarcinata? Atentie maxima daca te expui la soare!

Vrei sa fii o mama responsabila, care actioneaza inca din primele zile de sarcina in favoarea sanatatii viitorului bebelus? Atunci tine cont de provocarile verii pentru ca sezonul cald sa nu-ti dea mari batai de cap.

Esti gravida, esti activa. In ziua de zi, multe femeie care se pregatesc sa devina mame merg la serviciu pana aproape de nastere si duc o viata absolut normala. Insa precautiile nu strica, cu atat mai mult vara cu cat temperaturile crescute pot face ca sarcina sa fie mai greu de suportat. Astfel, daca ai drumuri multe de facut prin soare sau mergi in vacanta la mare, tine cont si de sfaturile specialistilor.

Recent, ginecologul american Kim Hoover, de la University of Alabama at Birmingham, a explicat pe larg viitoarelor mame ce se intampla cu corpul lor in timpul verilor fierbinti. „Deshidratarea si supraincalzirea corpului sunt fenomene frecvente in sezonul cald, dar femeile insarcinate resimt cel mai mult impactul lor asupra corpului” este de parere Kim Hoover.

Astfel, tinerele care asteapta un bebelus pot simti vara un usor disconfort si din cauza fluxului sanguin accelerat, dar si a valorilor crescute ale tensiunii arteriale.

Ginecologul american a explicat si faptul ca deshidratarea apare in conditiile in care ca o mare parte a lichidului din corpul mamei este redirectionat catre fat si lichidul amniotic. Daca la acest fenomen absolut normal se adauga transpiratia excesiva, consumul crescut de sare si hidratarea insuficienta, atunci temperaturile crescute pot fi un inconvenient major pentru viitoarele mame.

Iata de ce medical Kim Hoover le sfatuieste pe viitoarele mame sa respecte urmatoarele reguli:

1. Mergeti la plaja spre sfarsitul verii si inceputul toamnei, cand temperaturile scad
2. Evitati sa faceti plaja intre orele 10 si 16
3. Beti un pahar mare de apa pentru fiecare ora de stat la soare, in afara lichidelor consummate in mod obisnuit
4. Folositi dermatocosmetice cu SPF cel putin 30 pentru a evita arsurile si agravarea melasmei, petele de pe piele care apar in sarcina. Ideale sunt insa produsele dermatocosmetice cu SPF 50+.
5. Purtati haine din bumbac, palarii de protectie

De asemenea, ginecologul american sfatuieste femeile sa mearga la specialistul care le urmareste sarcina daca se confrunta cu stari de rau, ameteala si dureri de cap dupa expunerile la soare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân