Top metode de protectie a pielii la plaja

An de an razele solare sunt mai agresive. Si nu o spun doar studiile, medicii dermatologi si stirile de pe toate canalele mass media, ci in primul rand o spune propria noastra piele.
  • Publicat:
Top metode de protectie a pielii la plaja
Top metode de protectie a pielii la plaja

Chiar daca multi dintre noi se incapataneaza sa creada ca expunerea necontrolata la soare in miezul zilei, in plina vara, nu ii va afecta, senzatiile de arsura a pielii nu se lasa asteptate. Atentie, pe plaja, chiar si in zilele innourate trebuie sa aplicam cremele de protectie solara cu SPF ridicat! Iata cum sa te simti bine in pielea ta!

An de an razele solare sunt mai agresive. Si nu o spun doar studiile, medicii dermatologi si stirile de pe toate canalele mass media, ci in primul rand o spune propria noastra piele. Ati observat ca este de ajuns ca o singura data sa nu ii acordati atentia cuvenita atunci cand stati mult in soare, nu neaparat la plaja, ca sa simtiti o senzatie (usoara sau intensa) de disconfort? Ei bine, puteti preveni aceste neplaceri daca tineti cont urmatoarele sfaturi.

1. Evitati expunerea la soare sau lucrul in aer liber in intervalul 11.00 – 16.00.

2. Purtati palarii de soare din materiale naturale (paie sau bumbac) sau sepci din bumbac in culori deschise. Evitati accesoriile pentru cap din poliester (atentie, sunt foarte des intalnite in ofertele comerciantilor din Romania) si pe cele negre!

3. Chiar daca din cauza temperaturii ridicate simtiti ca nu mai suportati sa fiti imbracati, nu riscati. Va veti simti mult mai bine daca alegeti sa purtati o rochie lunga, lejera din bumbac sau din in in nuante pastelate sau alba, o camasa subtire cu maneca lunga din in sau bumbac, pantaloni lungi, largi de asemenea din materiale naturale.

4. A se evita accesoriile metalice!

5. Un evantai si o pereche de ochelari de soare ale caror lentile protejeaza eficient impotriva UVA si UVB (trebuie cumparati din magazine autorizate sau din farmacii) sunt absolut necesare.

6. Daca alegeti sa stati la plaja, nu ramaneti la orele amiezii in aer liber. Razele solare trec si prin umbrela, iar nisipul si apa le reflecta si riscul sa va ardeti pielea este crescut.

7. Crema dermatocosmetica cu SPF potrivit pielii tale si nivelului de bronz aplicata din 20 in 20 de minute si de fiecare data cand iesi din apa este absolut necesara!

8. Chiar si pentru podoaba capilara exista produse de ingrijire (sampon, balsam, masti, serumuri, tratamente) menite sa protejeze culoarea naturala sau colorata chimic. Folositi-le cu incredere.

9. Dupa plaja este important sa faceti un dus cu apa calduta si sa folositi un gel de dus sau un sapun delicat (recomandam mai ales folosirea unui ulei de dus cu rol de refacere al stratului de lipide de la nivelul pielii). Aplicati cu generozitate creme dermatocosmetice de dupa plaja.

10. Ce mancam atunci cand suntem la plaja? In primul rand, ar trebui sa ne gandit la cata apa bem. 2 – 3 litri de apa plata sunt obligatorii. Daca nu va place apa simpla, puteti sa trisati adaugand cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stors sau cu un ceai rece neindulcit. Evident o limonada cu miere, ghimbir si menta proaspata, un fresh din portocale sunt binevenite. Nu uitati, alcoolul ingrasa si deshidrateaza, deci nu sunt indicate la plaja!

11. Nici cafeaua in exces nu face casa buna cu soarele mai ales in cazul persoanelor cu hipertensiune arteriala. A se evita sau a se alege variantele fara cofeina.

12. La capitolul mancare specialistii recomanda supe usoare din legume, fructe, salate – toate cat mai putin preparate termic. A se evita preparatele culinare care necesita prajire si care sunt greu digerabile.

13. Printre gustarile ideale la plaja se numara piersicile si morcovii datorita continutului de betacaroten, extrem de benefic pielii.

Va dorim asadar o vara lipsita de griji si de arsuri solare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”