O fetiţă româncă învaţă copiii lumii să se spele pe dinţi

În 2019, 200.000 de copii români vor învăţa să aibă grijă de dinţi prin informaţii primite la şcoală. Campania va cuprinde 38 de judeţe din România.
  • Publicat:
  • Actualizat:
O fetiţă româncă învaţă copiii lumii să se spele pe dinţi
Iulia Manole, 8 ani, Hunedoara a câştigat un concurs de desene pe teme de sănătate orală la New York, foto PR

Deşi românii sunt printre popoarele care nu sunt în relaţie de strânsă prietenie şi colaborare cu periuţa şi pasta de dinţi, conform statisticilor se pare că generaţia tânără este mult mai informată pe această tema. La şcoală, la grădiniţă şi chiar la creşă se vorbeşte despre importanţa păstrării sănătăţii orale. Copiii sunt receptivi şi chiar vor să inspire şi alţi copiii să facă acest gest simplu pentru sănătate – spălatul pe dinţi. Iulia Manole, o fetiţă de 8 ani din Hunedoara, a fost premiată de juriul de la New York pentru cel mai bun desen realizat în urma lecţiilor de igienă orală învăţate în cadrul unui program şcolar susţinut de o companie de produse de igienă orală.

Acest program oferă şansa copiiilor cu vârste între 6 şi 9 ani de a concura în cadrul competiţiei internaţionale de desene My Bright Smile™, punând într-o formă creativă informaţiile învăţate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate şi selectate pentru a fi incluse într-un calendar global. Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei.
Iulia Manole (8 ani) este elevă la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara şi a fost declarată unul dintre cei 12 câştigători la nivel internaţional ai concursului de desene, iar reuşita acesteia a fost recompensată cu o bursă în valoare de 250 de dolari. În acelaşi timp, clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

 

În 2019, 200.000 de copii români vor învăţa să aibă grijă de dinţi

În fiecare an, se desfăşoară în şcolile din ţara noastră o campanie de educaţie pentru sănătatea oro-dentară sponsorizată de o companie de produse de igienă orală. Programul va avea în acest an două ediţii, în cadrul cărora elevii vor beneficia de lecţii educative pentru o igienă orală corectă. Prima ediţie din 2019 se va desfăşura în perioada 24 martie – 14 iunie şi va ajunge în judeţele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Olt, Sălaj, Vaslui şi în sectorul 3 din Bucureşti. Din anul 2015, programul se desfăşoară în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România cu sprijinul căreia sunt identificate şcoli primare din întreaga ţară, cu sprijinul Asociaţiei Naţionale de Stomatologie Pediatrică din România.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”