Cursuri gratuite de puericultură pentru gravide şi viitori taţi în Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti anunţă gravidele, mamele şi taţii că pot participa gratuit la cursuri de puericultură. Înscrierile se fac telefonic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cursuri gratuite de puericultură pentru gravide şi viitori taţi în Bucureşti
Cursuri gratuite de puericultură pentru gravide şi viitori taţi în Bucureşti, foto Shutterstock

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) au loc cursuri gratuite de puericultură în cadrul proiectului Şcoala Părinţilor. Acestea sunt susţinute de medici ginecologi şi neonatologi din cadrul SUUB. Programări se fac la numărul de telefon 021.318.05.22 interior 342, între orele 09.00- 13.00. Următoarea sesiune este miercuri 5 februarie.

Cursurile se adresează părinţilor (gravide/proaspete mame, taţi). “A da naştere unui copil aduce cu sine o bucurie imensă, dar implică şi o responsabilitate foarte mare: cum ne pregătim pentru întâlnirea cu nou-născutul, cum ne comportăm cu o fiinţă atât de fragilă şi atât de importantă? Informaţii despre aceste lucruri se găsesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de păreri, dar tocmai aceasta abundenţă de sfaturi din toate părţile, contradictorii uneori, ne fac să ne întrebăm care este calea cea mai buna de urmat. Ce urmărim prin intermediul proiectului Şcoala Părinţilor? Răspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionişti, la orice întrebare care îi preocupă pe tinerii pe cale să devină părinţi”, spune dr. Adriana Dan, şef secţie Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cum se realizează corect prima baie a copilului, dar şi ce semne de boală poate prezenta un nou nou-născut – subiecte abordate la curs

Iată ce teme se discută la cursurile de puericultură

  • Cum trebuie să se pregătească gravida pentru naştere,
  • Ce semne anunţă demararea travaliului
  • Ce trebuie să conţină bagajul pentru maternitate,
  • Alăptarea (avantajele alimentaţiei naturale, stadiile lactaţiei, declanşarea lactaţiei, poziţii corecte de alăptare, mituri în alăptare şi contraindicaţiile alăptării)
  • Cum se realizează igiena bebeluşului. Ce condiţii ambientale sunt ideale acasă
  • Ce semne de boală poate prezenta bebeluşul
  • Manevre de bază pentru reanimare la domiciliu
  • Importanţa controlelor la medical neontolog/ de familie/ pediatru.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Ai călcâie crăpate? Iată ce să faci!
Ai călcâie crăpate? Iată ce să faci!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”