Eton mess, desert cu bezea – de încercat cu copiii. 1,5 lei/porţia

Activităţile cu copiii mici în timpul izolării trebuie să fie diverse şi multi senzoriale. Pregătiţi un desert rapid şi delicios alături de năzdrăvanii voştri.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Eton mess, desert cu bezea - de încercat cu copiii. 1,5 lei/porţia

Recunoaştem că statul în casă cu copii în timpul pandemiei nu este tot timpul floare la ureche. Mai ales în casele fără alţi copii, animale de companie şi la bloc. Gândiţi-vă că secundă de secundă copilul cere atenţia părinţilor direct (când se ţine scai indiferent de cât de multă treabă ai) şi indirect (când face năzdrăvănii sau este în pericol – părinţii copiiilor de 2, 3, 4, 5 ani înţeleg imediat despre ce vorbesc). O şansă de a îmbină utilul cu plăcut este să îi implicaţi în activităţile de gătit, evident la etapele în care nu sunt în pericol.

Aşadar, cu răbdare luaţi-i pe cei mici în bucătărie, asiguraţi-vă că nu sunt la îndemână obiecte ce i-ar putea răni – cuţite, pahare, farfurii din sticlă, furculiţe, cuptor încins, craţite cu alimente fierbinti, roboţi în priză etc. Arataţi-le de la distanţă operaţiunile care ar putea fi riscante.

Ei bine, de data asta ne-am gândit să facem un desert super iubit indiferent de vârste şi aparent simplu de făcut – Eton mess, celebrul desert din bezea, frişcă sau mascarpone, fructe. Noi am adaptat cu ce am avut la îndemână. În plus, acest desert poate arăta în multe feluri, deci ideal pentru a-i lasă pe cei mici să şi pună ideile în practică.

Eton mess, 2 activităţi pentru copil

Mai mult, bezelele le-am făcut seara, iar asamblarea a doua zi la prânz – deci am avut 2 activităţi plăcute cu cel mic. Evident, nu se ştie niciodată dacă bezele ies, aşa că m-am gândit să le înlocuiesc cu pişcoturi cumpărate pentru a duce demersul de a face un desert alături de copil la bun sfârşit. De asemenea, ţin să precizez că atunci când pregăteşti mâncare cu copii trebuie să ai mereu un plan B. Şi multă răbdare.

Eton mess – reţetă

Ingrediente:

  • 2 albuşuri de la ouă mari
  • 120 g de zahăr
  • 50 g Mascarpone sau smântână sau sana
  • Fructe de pădure congelate/fructe proaspete

Mod de preparare:
Într-o zi în care nu a plouat, (umiditatea din aer poate influenţa succesul bezelelor) albuşurile se bat cu ajutorul unui mixer spumă, iar zahărul se adaugă în ploaie. Trebuie să obţineţi o spumă albă, lucioasă şi foarte tare. Dacă nu iese aşa, răzgândiţi-vă şi faceţi un chec, pancakes etc. Cuptor la foc foarte mic 120 grade Celsius sau dacă este un cuptor cu gaz, la focul cel mai mic. Pentru a fi siguri de un rezultat, pe hârtie de copt puteţi pune spuma ca la un blat într-un strat nici prea gros, dar nici prea subţire. Verificaţi cu atenţie cuptorul şi stingeţi focul când spuma s-a întârit şi se poate desprinde de pe hârtie.
Când bezelele sau blatul de bezea este rece puteţi începe operaţiunea de asamblare. Am făcut bezele cu succes abia acum în izolare, deci secretele sunt încă departe pentru acest dulce pretenţios. Însă încercăm, adaptăm. O joacă şi o muncă de cercetare continuuă – este atitudinea.

Notă – Nouă nu ne-a ieşit frişca, s-a adunat precum untul. Am selectat partea grasă, dar am pus nişte sana, preferata băiatului şi fructe congelate – vişine, mango, mure. Dar sunt excelente şi căpşunile. Fructele din compot pot fi o altă alternativă

Deserturile la pahar sunt uşor de preparat, se poate controla porţia. Pentru copil puteţi evident pune desertul într-un pahar care nu se sparge.
Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân