Dr. Doru Negru: excesul de grăsime şi riscul de cancer VIDEO în cadrul evenimentului „Cele mai importante rezoluţii pentru 2020”

Dr. Doru Negru vorbeşte despre excesul de hormoni secretaţi de celulele grase - factor de risc în apariţia diferitelor tipuri de cancer.

La începutul lunii februarie, a avut loc conferinţa „Cele mai sănătoase rezoluţii pentru 2020”, organizată de „Ce se întâmplă, Doctore?”. Evenimentul a fost găzduit de Therme Bucureşti şi i-a avut ca invitaţi pe Dr. Cătălina Trifan, Medic Primar Medicină Internă, Şef secţie Medicină Internă – Sanador, Dr. Negru Doru, Medic Primar Diabet, Boli Nutriţie şi Metabolice – Sanador şi Cosmin Cîrîc, Wellness Manager Therme.

Tema evenimentului moderat de Beatrice Osanu, redactor-şef CSID.ro şi Bianca Poptean, senior editor CSID.ro a fost dedicată celor mai importante sfaturi şi reguli de prevenţie a îmbolnăvirilor grave, prin teste şi analize de screening, dietă echilibrată, mişcare şi combaterea stresului. Partenerii evenimentului au fost Sanador, Solaris Plant şi Biocart.

În cadrul conferinţei, dr. Doru Negru, Medic Primar Diabet, Boli de Nutriţie şi Metabolice, a explicat pe larg problemele provocate de excesul de grăsime. La femei, stratul adipos în exces duce la un exces de hormoni estrogeni, care este asociat cu un risc crescut de cancere.