Pacienți cărați cu targa pe scări pentru că liftul de la Urgențe s-a defectat. „E nenorocire! Nu găsim piesa în țară, am comandat-o din Italia”

Situație revoltătoare la Spitalul de Urgență Sibiu. Bolnavii care ajung la Urgențe și necesită internare sunt cărați cu tărgile pe scări din cauza defectării ascensorului principal.
  • Publicat:
Pacienți cărați cu targa pe scări pentru că liftul de la Urgențe s-a defectat. „E nenorocire! Nu găsim piesa în țară, am comandat-o din Italia”
Sursa foto: stiridesibiu.ro

Pacienți cu probleme de mobilitate nevoiți să urce scările sau transportați cu targa de brancardieri pe scări și personal medical sau aparținători care folosesc liftul destinat transportului deșeurilor cu risc – se întâmplă în România, la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, unde ascensorul principal s-a defectat în urmă cu mai multe zile, iar directorul nu reușește să rezolve problema din cauza unei piese de schimb care nu se găsește în țară.

Nu poate să își ia nimeni liber pentru că trebuie să stea să care bolnavii

Potrivit stiridesibiu.ro, pe ușa liftului A, destinat transportului bolnavilor cu targa, a personalului medical, medicamentelor sterile și hranei, a fost afișat de mai multe zile anunțul cu mesajul „lift defect”.

Directorul unității medicale spune însă că situația va fi rezolvată curând. Piesa de care este nevoie pentru a restabili funcționalitatea liftului a fost comandată din Italia și va ajunge în România zilele acestea.

Este defect de săptămâna trecută. Sperăm ca azi sau mâine, cel târziu, să avem piesa. Liftul are o anumită vechime și se pare că piesa nu există în țară, s-a comandat în Italia. S-au făcut toate eforturile din partea noastră. Vă dați seama, că este nenorocire cu liftul ăla defect. Nu avem ce face decât să așteptăm. Este singura posibilitate, să cărăm pacienții cu targa pe scări.

Echipa de la Urgență de brancardieri, care are echipă de gardă, cară cu targa pentru că nu au ce să facă. Asta este situația, pentru că nu există alt lift pentru pacient.(…) Nu poate să își ia nimeni liber pentru că trebuie să stea să care bolnavii, a declarat Ghinoiu Laurențiu, director de îngrijiri la Spitalul de Urgență Sibiu, pentru aceeași sursă.

Mâncarea pacienților, transportată cu liftul dedicat deșeurilor și lenjeriei murdare

Pe lângă disconfortul cauzat pacienților, defectarea liftului a determinat și luarea unor decizii surprinzătoare. Spre exemplu, mâncarea servită pacienților este transportată cu liftul alocat deșeurilor menajere și cu risc biologic, precum și a lenjeriei murdare.

Cu toate acestea, directorul dă asigurări că acest aspect nu pune în pericol siguranța pacienților, deoarece „totul se dezinfectează”.

După orice transport făcut cu un lift în care s-a dus ceva septic acolo, totul se dezinfectează. Au grafic de curățenie, liftierii au dezinfectant de nivel mediu și dau în lift, a mai precizat directorul pentru stiridesibiu.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: