Cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel. Telecomanda poate avea aceeaşi cantitate de bacterii precum un vas de toaletă

  • Publicat:
Cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel. Telecomanda poate avea aceeaşi cantitate de bacterii precum un vas de toaletă

Într-o cameră de hotel, fie ea și impecabilă, pot exista obiecte care tind a fi mai puțin igienizate din cauza utilizării frecvente. De pildă, butoanele telefonului fix, întrerupătoarele sau cartela camerei pot acumula multă murdărie și germeni.

Cele mai murdare obiecte dintr-o cameră de hotel

Întrerupătoarele

În unele cazuri, întrerupătoarele din camera de hotel pot fi contaminate cu bacterii, inclusiv cu Escherichia coli (E.coli). Ori de câte ori cineva merge la baie și nu se spală corect pe mâini, bacteria poate să ajungă pe întrerupător. De aceea, este bine să dezinfectezi întrerupătorul înainte să îl atingi.

Telecomanda

Poate unul dintre cele mai murdare obiecte din camera de hotel este telecomanda. Personalul care se ocupă de curăţenie rareori curăţă telecomanda şi nu o dezinfectează. Un aspect care poate da fiori: telecomanda poate să aibă aceeaşi cantitate de bacterii precum o toaletă.

Telefonul fix

Oaspeţii ating acest obiect de multe ori şi chiar respiră în prezenţa lui, fapt care poate să împrăştie germenii foarte repede. Adevărul este că personalul de curăţenie nu are în vedere curăţarea telefonului fix. Dacă vrei să eviţi o răceală, atunci trebuie să ai cu tine şerveţele dezinfectante şi să cureţi telefonul, indiferent dacă îl foloseşti sau nu.

Covorul 

Mocheta (sau covorul din camera de hotel) poate aduna murdărie și alergeni. Pentru a preveni contactul cu diferite bacterii, asigură-te că folosești papucii de unică folosință pe care îi ai la dispoziție.

Citește și: Uscătorul de păr din hotel: motivul pentru care nu ar trebui să-l folosești |

Colacul vasului de toaletă

Chiar dacă toaleta este curățată și dezinfectată, pe colac tot se pot aduna multe bacterii. Pentru a preveni contactul cu diferite bacterii, îți recomandăm să folosești șervețele umede pentru acoperirea colacului de toaletă.

Frapiera

Acesta este un alt obiect al camerelor de hotel pe care cameristele uită să îl cureţe. Frapierele sunt pline de germeni. La fel şi maşina de făcut gheaţă. Pont! Dacă chiar ai nevoie de gheaţă cere la recepţie pungi de plastic cu gheaţă. În acest fel vei evita să bei acea apă plină de bacterii.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: