Cu ce preț se vinde și ce conține, de fapt, parizerul vegetal care se vinde în Kaufland

  • Publicat:

Suntem în perioada Postului Paștelui, iar multe persoane se abțin de la consumul de lapte, ouă și carne. În supermarketuri se găsesc o gamă variată de produse de post. Pe lângă pateu sau lapte vegetal, pe rafturi putem găsi și parizer vegetal. Cu ce preț se vinde și ce conține, de fapt, parizerul vegetal care se vinde în Kaufland? Multe persoane nu știu acest lucru. 

Ce conține parizerul vegetal de la Kaufland

Parizerul din carne de pui sau porc este extrem de apreciat de români, dar specialiștii nu sunt de acord cu consumul acestuia. Odinioară, acest produs era considerat un adevărat deliciu culinar, dar situația stă total diferit în prezent. În supermarketurile din Români au apărut și sortimentele de parizer vegetal, pentru cei care țin post sau pur și simplu nu consumă carne.

Specialiștii trag un semnal de alarmă

Deși ambalajele par atrăgătoare, aceste produse vegetale conțin o listă de ingrediente cu adevărat îngrijorătoare pentru organism. Din păcate, mulți români uită să mai citească lista de ingrediente și adaugă în coș tot ce li se pare că arată bine. Parizerul vegetal din Kaufland se regăsește în mai multe sortimente: cu boia, cu soia, cu mazăre, năut sau ardei.

Feliile de parizer vegetal din Kaufland sunt făcute pe bază de ulei de rapiță și proteine din boabe de mazăre. De asemenea, parizerul mai conține și: agenți de îngroșare, amidon modificat, sare iodată, arome naturale, făină din semințe de in, zahăr, ceapă, suc de ardei concentrat. În plus, prețul este și unul destul de atrăgător, doar 7.29 lei!

„Din păcate, parizerul comercializat în hipermarketuri nu mai are nimic din consistența, savoarea, gustul și elementele nutritive ale acestui tip de preparat așa cum era fabricat în urmă cu câteva decenii. Dintr-un preparat cu o structură fină care se obținea numai din carne de vită de calitatea I, slănină de porc, piper și sare, astăzi cele mai multe sortimente se fabrică din emulsie de șorici, piele de pasăre, tendoane, cartilagii, amidon, soia, apă și chimicale din belșug”, a menționat președintele APC România, Costel Stanciu, în urma unor cercetări făcute asupra diverselor tipuri de parizer.

Sursa foto: arhivă CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: