Ce conține, de fapt, celebrul cozonac Panettone din Kaufland. Majoritatea bucureștenilor îl mănâncă de Crăciun

  • Publicat:
Ce conține, de fapt, celebrul cozonac Panettone din Kaufland. Majoritatea bucureștenilor îl mănâncă de Crăciun
Sursa foto: arhiva proprie

Cozonacul Panettone este nelipsit de pe mesele românilor de Crăciun în ultimii ani. Gospodinele îl adoră, iar faptul că poate fi cumpărat de la raft, e cu atât mai atractiv.

Însă, cu toate că timpul redus de preparare și comoditatea atrag tot mai mulți consumatori, specialiștii avertizează că aceste alternative pot ascunde riscuri pentru sănătatea noastră. Iată despre ce este vorba!

Ce conține, de fapt, cozonacul Panettone din Kaufland

În ciuda promisiunilor de gust autentic și aspect proaspăt, cozonacii comercializați pe rafturile magazinelor ascund un secret amar: conținutul bogat în chimicale.

Cozonar Panettone cu stafide sultanine și coji de portocale confiate

Ingrediente: făină de grâu, stafide sultanine (15%), zahăr, coji de portocale confiate (12%), coajă de portocală (6,5%), sirop de glucoză-fructoza, unt, maia (făină de grâu, apă), gălbenușuri de ouă** proaspete, emulsifiant moni- și digliceride ale acizilor grași, sare, arome naturale, lapte praf degresat *în produsul final*.

Produsul conține urme de soia, migdale, alune de pădure, muștar.

Aditivii alimentari identificați

Acești aditivi includ arome sintetice, mono și digliceride ale acizilor grași, acid ascorbic, sorbat de potasiu, acid citric, stearoil 2 – lactilat de sodiu, esteri ai acizilor mono și diacetil tartici cu mono și digliceridele acizilor grași, acid sorbic, carbonat de calciu, sirop de sorbitol, propionat de calciu, L-cisteina, caramel simplu, carmin, propilenglicol, alginat de sodiu, datem, briliant blue, caramel amoniacal, portocaliu annato, acesulfam K, ciclamat de sodiu, zaharină, antocianine, dioxid de titan, guma guar, benzoat de sodiu, carbonat de amoniu, citrate de sodiu.

Citește și: Ce bei, de fapt, când cumperi ciocolată caldă la plic. Ce conține

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: