Aceasta e greutatea ideală a femeilor și bărbaților | Câte kilograme trebuie să ai acum, în funcție de vârstă și de înălțime

Obezitatea este principala cauză cu care se confruntă omenirea. De aceea, medicii ne recomandă să fim atenți la kilogrameîn funcție de vârstă și înălțime.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Aceasta e greutatea ideală a femeilor și bărbaților | Câte kilograme trebuie să ai acum, în funcție de vârstă și de înălțime

Cu siguranţă te-ai întrebat de multe ori care ar trebui să fie greutatea ta în funcţie de înălţime. Probabil ţi-ai calculat necesarul zilnic de calorii. Cu toate acestea, e important să știi cum stai cu indicele de masă corporală și care este greutatea ideală pentru vârsta, sexul și înălțimea ta.

Care este greutatea ideală a femeilor și bărbaților

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, indicele de masă corporală ideal este cel cuprins între valorile 18,5 și 24,9. Acesta se calculează prin împărțirea greutății tale corporale (kg) la pătratul înălțimii tale (în metri).

Limita dintre o constituție robust și una supraponderală este foarte fină. Doar câteva kilograme te pot transforma dintr-o persoană plinuță în „grasă”, conform standardelor societății.

Multe femei sunt atente la ce mănâncă și cât sport fac, pentru a arăta cât mai bine. Mai nou, și bărbații vor să aibă un corp frumos, atât din considerente estetice, dar și medicale. Sigur, există o mulțime de români pentru care nu contează look-ul.

Greutatea nu reprezintă doar un număr de kilograme, ci este și un indicator de sănătate. În tabelul de mai jos, vei vedea câte kilograme este indicat să ai, în funcție de înălțime.

Tabelul greutății în funcţie de înălţime și sex la femei

Un studiu recent a demonstrat că femeile cântăresc cu aproximativ 6 kg mai mult față de acum 22 de ani. Indicii greutății ideale, de asemenea, s-au schimbat. Această cifră este cu 5 kg mai mult.

Tabelul greutății în funcţie de înălţime și sex la bărbați

Dacă femeile dezvoltă obsesii din cauza felului în care arată, bărbații nu sunt chiar atât de preocupați de greutatea corporală, așa cum o fac femeile. Chiar și așa, e bine să știi care e greutatea ideală, în funcție de acești factori: înălțimea și vârsta.

Citește și: Greutatea ideală în funcție de înălțime și sex: câte kilograme e normal să ai dacă ești femeie sau bărbat

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: