Ce bei, de fapt, când cumperi ciocolată caldă la plic. Ce conține

  • Publicat:
Ce bei, de fapt, când cumperi ciocolată caldă la plic. Ce conține

Ciocolata caldă reprezintă un răsfăț pentru mulți dintre noi, mai ales iarna. Ce conține, însă, acest produs atât de îndrăgit? Vă prezentăm mai jos lista completă de ingrediente.

Puțini români citesc și lista de ingrediente, atunci când cumpără ciocolată caldă la plic din supermarketuri. Și să știți că nici nu contează producătorul, deoarece compoziția este aceeași.

Ciocolata caldă conține, bineînțeles, o cantitate foarte mare de zahăr, motiv pentru care nu este deloc potrivită pentru persoanele care au probleme medicale, mai ales diabeticilor. Experții recomandă ca lista de ingrediente să nu depășească patru elemente. Dacă acest lucru se întâmplă, pliculețul devine deja un produs toxic.

Un plic de ciocolată caldă din comerț conține, în general, cacao pudră și… Vezi aici ce bei, de fapt, când cumperi ciocolată caldă la plic. Ce conține această băutură.

Cum să faci ciocolată caldă acasă. Ingredientul cu care să combini laptele ca să iasă super cremoasă

Cei mai mulți preferă să consume această băutură în cafenele sau restaurante, însă se poate prepara cu ușurință și acasă. Pentru a o face cremoasă și delicioasă, trebuie să țineți cont de anumite trucuri. Multe gospodine preferă să folosească ciocolată neagră, cu un conținut ridicat de cacao. Indiferent de tipul ciocolatei ales, ciocolata trebuie topită uniform, fără a o arde. În acest fel, veți obține o textură cremoasă și catifelată.

Pentru o variantă mai sănătoasă, puteți folosi lapte de migdale sau lapte integral. Ciocolata iese mult mai cremoasă dacă adăugați puțină smântână sau frișcă în compoziția ei. Este important ca atunci când preparați ciocolata în casă, să amestecați constant pentru ca laptele să nu fiarbă. AICI găsești rețeta perfectă de ciocolată caldă făcută acasă.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: