Ce conțin, de fapt, cârnații de la Gusturi Românești comercializați în Mega Image. Puțini români știu ce mănâncă

  • Publicat:
Ce conțin, de fapt, cârnații de la Gusturi Românești comercializați în Mega Image. Puțini români știu ce mănâncă
Sursa foto: Facebook

Cârnații Radic de la Gusturi Românești pot fi făcuți rapid la grătar sau la cuptor și au un gust delicios. Pot fi mâncați cu piure de cartofi sau cu o salată de varză acră murată. Dar trebuie să avem grijă la cantitate, pentru că numărul caloriilor din acești cârnați nu e deloc mic!

Am consultat pentru voi eticheta acestui produs alimentar și iată ce am descoperit.

Ingredientele din cârnații de la Gusturi Românești

Potrivit descrierii de pe site-ul supermarketului, în compoziția acestor cârnați sunt folosite următoarele ingrediente:

  • carne de porc (origine România, pentru 100 de grame de produs finit se utilizează 120 de grame de carne de porc)
  • sare
  • acidifiant (glucono-delta-lactonă)
  • boabe de muștar (potențial alergen)
  • condimente
  • antioxidant (acid ascorbic)
  • conservant (nitrit de sodiu)
  • cultură starter
  • membrană naturală de oaie

Pe eticheta produsului se menționează că poate conține și urme de gluten, soia, fructe cu coaja lemnoasă, țelină și lapte, cu potențial alergen.

Citește și: Ce conține, de fapt, smântâna Pilos care se vinde la Lidl

Cârnați Radic Gusturi Românești: valori nutriționale 

Acest aliment face parte din categoria Mezeluri și are o densitate calorică foarte mare. Conține 372 de kilocalorii la 100 de grame.

Iată cum arată valorile nutriționale ale acestui produs alimentar:

  • Valoare energetică: 372 de kilocalorii/100 de grame
  • Grăsimi: 32,6 grame/100 de grame
  • Glucide: 2,3 grame/ 100 de grame
  • Fibre: sub 0,5 grame/100 de grame
  • Sodiu: 1,82 grame/100 de grame
  • Proteine: 17,4 grame/100 de grame
  • Grăsimi saturate: 12,8 grame/100 de grame

Cârnații Radic de la Gusturi Românești se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 10 și 12 grade Celsius.

După deschiderea ambalajului, cârnații trebuie păstrați la frigider la temperaturi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius și consumați în maximum 48 de ore.

Citește și: Ce mănânci, de fapt, când cumperi Salam Sinaia de la Cămara Noastră din supermarketurile Lidl

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: