Câți lei primește salariu lunar o farmacistă de la Dr. Max din România, acum, în 2023

  • Publicat:
Câți lei primește salariu lunar o farmacistă de la Dr. Max din România, acum, în 2023
SURSA FOTO: Facebook Dr Max

Meseria de farmacist a fost dintotdeauna considerată de către mulți dintre români ca fiind foarte bănoasa, însă realitatea este cu totul și cu totul alta. Farmacistele de la Dr. Max, de pildă, primesc salarii modeste, conform ultimelor rapoarte.

Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max

Potrivit cifrelor furnizate de Colegiul Farmaciștilor din țară noastră, În România sunt angajați în fiecare an aproximativ 800 – 900 de absolvenți ai facultăților de profil. Specialiștii își găsesc repede de lucru în această industrie, iar marile lanțuri de farmacii au început chiar să își îndrepte atenția și către studenții abia ieșiți de pe băncile facultăților.

Salariile de baza oferite de farmaciile Dr. Max sunt ceva mai mici, însă trebuie menționat că pentru unele funcții veniturile pot crește semnificativ. În plus, specialiștii cu experiență se pot laudă cu niște venituri mai mari!

Un farmacist cu experiență de cel puțin un an câștigă la Dr. Max în medie 2.600 de lei, la acești bani adăugându-se bonurile de masă în valoare de 400 de lei. De asemenea, există și niște bonusuri pe care le oferă Dr. Max, care pot ajunge până la 650 de lei lunar.

Lanțul de farmacii Doctor Max răsplătește experiență, un farmacist diriginte ajungând să încaseze lunar un venit net de baza de aproximativ 4.000 de lei. La acești bani se adaugă tichetele de masă în valoare de 400 de lei și alte bonusuri.

Vă aducem aminte că de la dată de 1 ianuarie 2023, salariul minim pe economie a crescut. În acest context, cel mai probabil vor crește și salariile farmacistelor de la Dr. Max și nu numai.

Salariile din Occident, cu mult mai atractive decât în România

Salariile din domeniul farmaceutic nu sunt mici pentru România, însă devin foarte mici atunci când le comparăm cu salariile din occident. Spre exemplu, în Marea Britanie, salariul lunar al unui farmacist ajunge la 4.000 de euro, în timp ce în Germania sau Italia venitul mediu din această industrie este de aproximativ 3.000 de euro.

Citește și: Farmacia inimii trece prin stomac! Câți lei câștigă salariu lunar o farmacistă de la Catena, de fapt

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: