Am făcut calculul! Câte calorii are, de fapt, o pizza de la Pizza Hut din România

Pizza este mâncarea favorită a multor persoane și, în fond, de ce nu ți-ar plăcea? Află câte calorii are, de fapt, o pizza de la Pizza Hut, aceasta fiind una dintre cele mai populare alegeri.
  • Publicat:
Am făcut calculul! Câte calorii are, de fapt, o pizza de la Pizza Hut din România
Foto: Facebook

Pizza este mâncarea favorită a multor persoane și, în fond, de ce nu ți-ar plăcea? Conține brânză, are o textură crocantă și o poți personaliza în funcție de gustul tău cu ingredientele favorite. Cea mai bună parte este faptul că o poți împărți cu prietenii. Dar este ea sănătoasă? Află câte calorii are, de fapt, o pizza de la Pizza Hut, aceasta fiind una dintre cele mai populare alegeri.

În primul rând, pizza este sănătoasă sau nu în funcție de ingredientele pe care le conține, de dimensiune, sos și topping. De multe ori, pizza poate conține multe calorii, sodiu și carbohidrați.

Potrivit calorii.oneden, O pizza are 245 calorii/100 grame. O pizza medie, să zicem, are aproximativ 500 de grame. Așadar, asta înseamnă că 245 x 5 = 1225 calorii = 1,225 kilocalorii. Enorm! Hai să descoperim părțile mai puțin plăcute ale consumului de pizza.

Am făcut calculul! Câte calorii are, de fapt, o pizza de la Pizza Hut din România

În primul rând, pizza poate fi bogată în sodiu

În funcție de pizza pe care o alegi, aceasta poate conține cantități generoase de sodiu. Ghidul American de Nutriție 2020-2025 recomandă ca adulții să limiteze consumul de sare la mai puțin de 2,300mg/zi. Din păcate, o pizaa are peste 1,000mg de sodiu, adică undeva la jumătate din cantitatea pe care o persoană trebuie să o consume. Astfel, riscul din spatele consumului de sodiu este apariția hipertensiunii, scrie FDA.

Poate crește glicemia

În funcție de crusta pentru care optezi, dar și pentru topping-uri, află că pizza poate crește glicemia. Conține carbohidrați, iar dacă sunt rafinați, indicele glicemic are de suferit, în special în cazul pacienților cu diabet. O felie de pizza cu brânză și ceapă și ardei gras, poate fi o alegere rezonabilă pentru diabetici.

Nu e prietenoasă cu silueta

Una sau două felii de pizza pot fi în regulă din punct de vedere nutrițional, dacă vorbim de o masă echilibrată. Dar dacă este o pizza încărcată cu multe ingrediente poate contribui la creșterea în greutate. Mai ales dacă optezi pentru pizza de la Pizza Hut.

Cum să faci pizza să fie mai sănătoasă?

Dacă vrei să te bucuri de pizza, dar într-un mod mai sănătos, iată câteva trucuri de ajutor:

  • Optează pentru un blat subțire
  • Optează pentru un blat din făină integrală sau din legume
  • Optează pentru un topping de legume
  • Optează pentru pizza fără brânză sau cu brânză slabă în grăsimi
  • Folosește fulgi de ardei dacă vrei să fie mai iute
  • Optează pentru un sos de roșii cu mai puțin zahăr sau pesto
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: