Acest salam a fost retras din supermarket! Conține bacterii patogene periculoase

  • Publicat:
Acest salam a fost retras din supermarket! Conține bacterii patogene periculoase

Protecția Consumatorului a emis recent un avertisment cu privire la un salam de cerb retras de la vânzare produs de „Wurzener Wildspezialitäten” Rauchhaupt GmbH. Instituția din Germania a precizat că salamul conține bacterii patogene periculoase, ceea ce poate duce la boli grave.

Autoritățile din Germania recomandă consumatorilor să nu mai consume produsul sau să ia măsuri adecvate în cazul în care l-au consumat deja.

Salamul contaminat, risc pentru sănătate

Conform Agenției Federale pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor, salamul de cerb conține bacterii Escherichia coli (E. coli), tulpina VTEC.

Aceasta poate cauza simptome precum:

  • diaree severă
  • crampe abdominale
  • în unele cazuri, infecții ale tractului urinal

Cât de periculoasă este Listeria monocytogenes

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioză.

În cazurile grave, după consumul alimentelor contaminate, Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele măduvei spinării şi/sau fluxul sanguin.

Listerioza are un timp de incubaţie de până la opt săptămâni. Printre simptomele bolii se numără febra sau durerile de cap.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Producătorul va rambursa integral prețul de achiziție

Cei care au achiziționat acest produs sunt sfătuiți să nu-l consume și să contacteze urgent producătorul „Wurzener Wildspezialitäten” Rauchhaupt GmbH. Producătorul va rambursa prețul de achiziție.

Mai mult, in cazul în care produsul a fost consumat, iar primele simptome și-au făcut apariția, atunci trebuie consultat un medic. Acesta va oferi tratamentul adecvat.

Citește și: Carnea artificială, interzisă în România | Parlamentarii au decis că nu va mai putea fi cormercializată la noi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: