Închisă sau deschisă: Cum lăsați ușa cuptorului cu microunde, după ce ați gătit?! Greșeala pe care mulți români o fac

  • Publicat:
Închisă sau deschisă: Cum lăsați ușa cuptorului cu microunde, după ce ați gătit?! Greșeala pe care mulți români o fac

Utilizarea aparatelor electrocasnice necesită multă grijă pentru a avea o viață cât mai lungă. Printre aparatele care trebuie tratate cu seriozitate este și cuptorul cu microunde, aparat care a devenit aproape nelipsit din gospodăriile românilor.

Iată de ce ne sfătuiesc specialiștii să lăsăm ușa deschisă după fiecare utilizare a cuptorului cu microunde!

De ce trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă

Când alimentele sunt încălzite în cuptorul cu microunde, se formează condens pe pereți și în interiorul ușii cuptorului cu microunde.

Dacă ușa este închisă după gătit, umezeala nu poate ieși. Astfel, în cazul în care mai există reziduuri alimentare în interior, de exemplu urme de sos, acestea ar putea începe să mucegăiască din cauza efectelor umezelii.

Mai mult, scurgerile din cuptorul cu microunde se pot infiltra și în locul în care se îmbină cuptorul cu ușa. Atunci când produsele și condensul se întăresc, formează o crustă ce nu mai lasă ușa să se mai închidă corect.

Specialiștii ne mai avertizează și cu privire la momentul în care folosim aparatul

Cuptorul cu microunde funcționează prin emiterea de unde electromagnetice de înaltă frecvență ce fac mâncarea să se încălzească.

Majoritatea cuptoarelor cu microunde au sisteme de siguranță pentru a preveni funcționarea lui în timp ce este deschis.

Specialiștii spun că acest aparat electrocasnic este conceput pentru a reține în interiorul său radiațiile emise în timpul procesului de gătire sau încălzire.

Citește și: 5 alimente care pot fi periculoase când sunt puse în cuptorul cu microunde

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: