5 moduri surprinzătoare în care orgasmul este benefic pentru sănătate

  • Publicat:
5 moduri surprinzătoare în care orgasmul este benefic pentru sănătate

Știm, orgasmele sunt surse de plăcere majoră, dar ele oferă mult mai mult decât simpla satisfacție sexuală. 

Cu toate acestea, este important să știi că cercetarea privind beneficiile orgasmelor este limitată din cauza naturii sale provocatoare – nu există două corpuri identice, astfel încât fiecare va avea o experiență diferită. Iată totuși câteva moduri în care un orgasm îți poate aduce beneficii:

Orgasmele pot îmbunătăți starea de spirit

Chiar dacă acest lucru pare evident, experții îl confirmă. În timpul unui orgasm, mulți hormoni precum oxitocina, dopamina și endorfinele sunt eliberați în corp și contribuie la o stare de spirit mai bună  și la o conexiune mai profundă, creând astfel o satisfacție relațională și personală mai ridicată. Cu toate acestea, nu este clar cât durează acest efect, din cauza lipsei de studii pe această temă.

Orgasmele pot întări relațiile

Un motiv pentru care viața ta amoroasă s-ar putea să nu meargă prea bine ar putea fi din cauza lipsei de atingere a plăcerii sexuale supreme. Un studiu publicat în 2016 a descoperit, de asemenea, că efectele orgasmelor au jucat un rol în conturarea preferințelor pe care le avem la un partener și în construirea conexiunilor personale. Cantitatea de neurotransmițători responsabili cu excitarea și de neurotransmițători care facilitează legătura afectivă crește în timpul orgasmului în tot corpul și în fluxul sangvin. Conform studiului, această informație sugerează o legătură între atingerea punctului culminant și conectarea cu un partener sexual.

Orgasmul poate îmbunătăți somnul

Când corpul tău experimentează un orgasm, eliberezi un hormon numit oxitocină, care acționează ca adevărat vindecător în corpul tău, pe lângă că îți oferă plăcere. O cantitate mai mare de oxitocină ajută, de asemenea, la crearea unui sistem nervos mai calm, rezultând mai puțină anxietate și un mediu biologic bun pentru o producție crescută de melatonină – hormonul somnului, care te ajută să te odihnești mai profund.

Orgasmele îți pot crește încrederea în propriul corp

Când ai o relație bună cu tine însuți și înveți cum să ai un orgasm, te poate ajuta să câștigi încredere în tine. Înțelegerea nevoilor și dorințelor corpului tău este necesară pentru a crea încredere, și, o dată ce ai stabilit o relație bună cu tine însuți, este mai ușor să vorbești cu un partener și să spui care este modalitatea prin care ajung poți ajunge la orgasm.

Orgasmul poate reduce stresul

Te simți stresat? Poți încerca să atingi un orgasm pentru a te ajuta să te relaxezi. Conform experților, acest lucru ar putea fi datorat substanțelor chimice eliberate în fluxul sangvin după ce ajungi la apogeul plăcerii.

Eliberarea fizică după un orgasm poate fi enormă, permițând corpului să se relaxeze complet și să stea liniștit. Respirația coordonată care are loc și se concentrează asupra orgasmului ajută la redirecționarea gândurilor către plăcere și scăderea nivelului de stres. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: