Sfaturi pentru o iarnă activă și plină de sănătate

  • Publicat:
Sfaturi pentru o iarnă activă și plină de sănătate

În sezonul rece, toată lumea este tentată să ia o pauză de la rutina de antrenamente, din motive lesne de înțeles. Vremea nu ne mai îmbie să mergem la sala de fitness, zilele sunt mai scurte și programul pare mai încărcat, cu ocazia sărbătorilor.

Cu toate acestea, știm că mulți dintre voi aleg să-și păstreze abonamentul la sală și stilul de viață #BeHealthy pe tot timpul anului. Mai jos, încercăm să punem pe tapet câteva tips & tricks pentru cei care vor să aibă parte de antrenamente reușite la sală și pe timp de iarnă.

 

Prioritizează recuperarea 

După ce transpiri intens la sală, recuperarea este la fel de esențială ca antrenamentul în sine, dar adesea lumea tinde să o ignore. Asigură-te așadar că acorzi prioritate recuperării prin încorporarea activităților și exercițiilor de refacere, cum ar fi întinderea și masajul, în rutina ta.

Exercițiile de stretching sunt o modalitate eficientă de a reduce durerile musculare, de a îmbunătăți flexibilitatea și de a crește fluxul de sânge, cu diferite rutine concepute pentru a ajuta diferite grupe de mușchi. Nu uita de zilele de odihnă atunci când este necesar și adu-ți aminte că o zi de odihnă înseamnă exact asta: zero exerciții. Rezistă tentației de a te antrena, nu încerca nici măcar exerciții ușoare, oferă șansa corpului tău să se recupereze în mod natural.

Dacă nivelul de fitness scade în timpul sezonului de iarnă, recuperarea adecvată este mai importantă ca niciodată pentru a-ți menține mușchii sănătoși și pentru a reduce riscul de accidentare.

 

Ai grijă de sănătatea ta mintală

Antrenamentul în spațiile interioare pe timp de iarnă poate fi o provocare fizică, dar și mentală. Este important să recunoaștem importanța holistică pe care ambele o au asupra bunăstării generale. Endorfinele create de corpul nostru în timpul antrenamentului ne pot îmbunătăți starea de spirit și pot scădea nivelul de stres.

Însă starea noastră de spirit se schimbă iarna și începem să tânjim după efectele pozitive ale zilelor de vară. De aceea trebuie să încercăm să compensăm în alte moduri. Iluminarea și ventilația pot ajuta, iar simțurile noastre pot fi stimulate cu muzică sau imagini. Activitățile precum yoga și meditația pot avea efecte pozitive majore și, dacă vremea o permite, este indicat să ieșim din casă la intervale regulate.

 

Fixează-ți obiective

Obiectivele te pot ajuta să te menții motivat și concentrat. Ele sunt diferite de la o persoană la alta, dar trebuie să reții un aspect. Să încerci să-ți fixezi obiective realizabile și să le bifezi unul câte unul pentru a-ți păstra motivația și pentru a menține o mentalitate pozitivă.

De exemplu, poți să lucrezi la îmbunătățirea rezistenței, să încerci să crești numărul de exerciții de la o sesiune la alta, fapt ce îți va îmbunătăți starea cardiovasculară și forța mentală.

Finalizează un anumit număr de sesiuni de antrenament pe intervale de mare intensitate (HIIT) pe săptămână, crescând treptat intensitatea sau durata pentru a îmbunătăți atât capacitatea aerobă, cât și cea anaerobă.

Încearcă să eviți obiectivele nerealiste, deoarece acestea pot avea un impact negativ dacă nu sunt atinse. În schimb, asigură-te că îți faci timp pentru a sărbători micile victorii și bucură-te de progresul real.

 

Antrenamentul pe timp de iarnă poate fi dificil, dar este mai ușor ca niciodată să îl umpli de satisfacții. Totul este să te menții motivat, să ai parte de antrenamente cât mai diverse și să nu te lași niciodată. Toate acestea le poți îndeplini simplu cu un abonament la cea mai extinsă rețea de fitness din țară, World Class, unde cei mai talentați instructori, foști sau actuali campioni, așteaptă să se antreneze alături de tine. Poți afla mai multe despre tipurile de clase de group fitness și despre tipurile de abonamente pe site-ul oficial, worldclass.ro, sau pe paginile de social media. Să ai o iarnă cât mai fit!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân