5 mituri despre sport și adevărul din spatele lor

  • Publicat:
5 mituri despre sport și adevărul din spatele lor

Nu te lăsa copleșit de avalanșa de informații despre fitness! Cu atâtea sfaturi contradictorii pe internet, e greu să discerni ce e real și ce nu. Iată 5 mituri despre sport pe care trebuie să încetezi să le crezi chiar acum.  

Mit #1: Ridicatul greutăților te face să arăți ca un halterofil

Acesta e unul dintre cele mai răspândite mituri, mai ales în rândul femeilor. Ridicarea greutăților nu te face masivă. De fapt, pentru femei e destul de dificil să ajungă la o asemenea statură prin antrenamente obișnuite cu greutăți. Nu avem aceeași cantitate de testosteron care îi ajută pe bărbați să își dezvolte masa musculară mai ușor. Singurul lucru pe care îl fac greutățile e să te ajute să construiești mușchi tonifiați, iar dacă obiectivul tău e să slăbești, exact asta vei obține.

Mit #2: E mai bine să te antrenezi dimineața

Factorul esențial în atingerea obiectivelor de fitness e ca, pur și simplu, să te antrenezi constant. A face sport reprezintă deja jumătate din victorie. Mai bine îți concentrezi energia pe stabilirea unei rutine care ți se potrivește ție și programului tău. Important e să ajungi la antrenamente, indiferent de ora din zi, pentru că asta te va ajuta să obții rezultate.

Mit #3: Dacă nu scade numărul de pe cântar, nu slăbesc

Când vrei să slăbești, e ușor să te blochezi pe cifrele de pe cântar. Dar, sincer, sunt metode mai eficiente și mai puțin stresante de a-ți monitoriza progresul. Măsurătorile corporale, fotografiile și cum ți se așază hainele sunt indicatori excelenți ai situației. Deci, chiar dacă numărul de pe cântar nu scade, vezi cum stau pe tine acei  blugi pe care îi adori și în care te strecurai cu greu în ultima vreme și cum te simți, pentru o măsurare mai realistă a succesului.

Mit #4: Nu contează ce mănânci, important e să te antrenezi

Din păcate, asta nu e nici pe departe adevărat. Chiar dacă, odată, se credea că pierderea în greutate depindea în mare parte de câtă mișcare (mai ales cardio) făceai. Cercetările ulterioare au demonstrat că raportul real pentru slăbire e, de fapt, 80% nutriție și 20% sport. Scopul e să îți hrănești corpul bine, cu alimente sănătoase care să te ajute să ajungi la obiectivele dorite.

Mit #5: Să te antrenezi la sală e mai bine decât acasă

Nu trebuie să mergi la sală ca să ai un antrenament bun și să vezi rezultate. Antrenamentele acasă sunt grozave și, în unele cazuri, pot oferi mai multă flexibilitate și varietate. Poți face multe chiar cu echipament minim sau doar cu greutatea propriului corp.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân