5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă te apuci de alergat după 40 de ani

  • Publicat:
5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă te apuci de alergat după 40 de ani

Dacă te-au cucerit pozele de pe Instagram ale colegilor de birou care participă la maratoane de parcă ar fi într-o zi obișnuită de muncă și te-ai decis că este momentul să te apuci de alergat, dar ai trecut de 40 de ani și sportul nu a fost niciodată hobbyul tău, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

Dacă nu ai alergat niciodată înainte, nu-ți face griji! Nu este niciodată prea târziu să începi. Gândește-te doar la beneficiile pentru sănătate: îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului, un metabolism accelerat și un sentiment de încredere în sine.

Înainte de a te apuca de alergare, există câteva aspecte de luat în considerare.

Stabilește-ți câteva obiective de distanță realiste

Dacă nu ai alergat niciodată înainte, indiferent de vârsta pe care o ai, trebuie să începi încet. Dacă vrei să alergi în cele din urmă un maraton sau doar câteva ture de parc în fiecare dimineață, asigură-te că ți-ai acordat suficient timp pentru a-ți dezvolta rezistența și a stăpâni o tehnică bună de alergare.

Crește treptat distanța și intensitatea pe parcursul lunilor – nu în zile sau săptămâni

Alergarea este un remediu natural pentru starea de spirit și poate da într-o oarecare măsură dependență. Să o iei încet te poate ajuta să eviți accidentările, până când corpul tău se obișnuiește cu noul regim de fitness.

Amintește-ți să echilibrezi antrenamentul

Deși alergarea are multe beneficii pentru sănătate, poate pune multă presiune pe corpul tău, în special pe coapse, genunchi și glezne. Este important să te întinzi timp de cel puțin zece minute după fiecare alergare. Ai putea, de asemenea, să-ți diversifici antrenamentele prin adăugarea unei clase de yoga în programul tău săptămânal de antrenament pentru a te asigura că acoperi toate aspectele ce țin de echilibru.

Folosește echipamentul potrivit

Tehnologia se schimbă. În special când vine vorba de echipamentele și încălțămintea de alergare. Cumpără-ți o pereche de pantofi de alergare cât mai profesionali, deoarece picioarele noastre își schimbă forma pe măsură ce îmbătrânim, iar postura se modifică de asemenea. Este, de asemenea, o idee bună să alternezi pantofii de alergare. Investește în echipamente sportive care să-ți susțină corpul și în căști.

Caută sprijin

Nu încerca să faci totul singur. Implicarea într-un grup de alergare înseamnă că vei avea parteneri de alergare cu care să împărtășești idei, informații și inspirație. Este și o altă modalitate de a te menține motivat și de a transforma alergatul într-o activitate care îți face cu adevărat plăcere!

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Andrei Roşu – cum să integrezi alergarea în stilul de viaţă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc