Tocănița care nu îngrașă. Rețeta cu ingrediente de toamnă dezvăluită de un nutriționist

Este delicioasă și adorată de toți românii, dar există o rețetă care nu afectează silueta.
  • Publicat:
Tocănița care nu îngrașă. Rețeta cu ingrediente de toamnă dezvăluită de un nutriționist
sursa foto: envato

Tocănițele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Acestea pot fi preparate în orice sezon, dar cel mai bine la începutul verii, când toate legumele erau proaspete. Totuși, această mâncare tradițională este periculoasă pentru siluetă. Persoanele care vor savureze o tocăniță gustoasă trebuie să știe că există o rețetă care nu îngrașă.

Cum prepari o tocăniță care nu îngrașă

Începutul toamnei este anotimpul perfect pentru a prepara tocănițe savuroase, mai ales că acestea conțin multe rădăcinoase, atât de benefice pentru organism. Pe de altă parte, tocănițele nu sunt recomandate pentru persoanele care vor să dea jos câteva kilograme în plus.

Kim Abbage Hart, specialist certificat în nutriție de fitness, a precizat că există și variante mai ușoare ale tocănițelor, care să nu ne afecteze atât de mult silueta. Ea a explicat care modurile prin care putem modifica acest preparat, pentru a-și maximiza beneficiile pentru pierderea în greutate.

Primul lucru constă în includerea bucăților slabe de friptură și creșterea conținutului de legume. De regulă, la tocănițe se folosește dovleac, morcovi, cartofi dulci, și diverse tipuri de fasole. În aceasta putem încorpora și bucăți slabe de carne, dacă vrem să ne menținem greutatea.

„Este esențial să faceți câteva ajustări strategice. Optați pentru bucăți slabe de friptură. În plus, creșterea conținutului de legume este esențială. Includeți o varietate de legume fără amidon, cum ar fi morcovi, țelină, ardei gras, spanac, kale și dovlecel pentru a adăuga atât aromă, cât și vitamine”, a mărturisit Hart.

Citește și: Cea mai bună mâncare de dovlecei. Nu are deloc carne, dar te satură și are un gust divin!

Proteinele ajută la menținerea masei musculare

Dacă optați pentru carne slabă, puteți prepara o tocăniță copioasă și gustoasă, care vă scăpa de kilograme bune. Puteți folosi mușchi fără grăsime și legume diverse, precum varză, spanac și morcovi, pentru un plus de nutriție și fibre.

„Bucățile slabe de friptură și utilizarea proteinelor din leguminoase au un conținut mai scăzut de grăsimi, ceea ce reduce aportul total de calorii. Proteinele ajută la menținerea masei musculare, promovând în același timp o senzație de sațietate, ceea ce poate preveni aportul excesiv de calorii. Inclusiv carbohidrații complecși sănătoși, cum ar fi cartofii dulci oferă energie susținută, ajutând să vă mențineți sătul pentru perioade mai lungi.”, a mai completat nutriționistul.

Citește și: Cele mai bune surse de fier, mineralul de care ducem lipsă când suntem mereu obosiți

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân