Ciorbă de gâturi de curcan cu varză murată – rețetă delicioasă, ieftină și dietetică

Am testat o rețetă delicioasă de ciorbă de gâturi de curcan cu varză murată excelentă.
  • Publicat:
Ciorbă de gâturi de curcan cu varză murată – rețetă delicioasă, ieftină și dietetică
Rețetă ciorbă de gâturi de curcan, foto Mădălina Drăgoi

Cea mai bună idee pentru prânz sau cină este un preparat cald. Dacă vrem să luăm în calcul și nevoia de hidratare a organismului atunci opțiunile culinare se restrâng asupra supelor, borșurilor sau ciorbelor. Am testat o rețetă excelentă de ciorbă de gâturi de curcan cu varză murată. Este ideală atât pentru cei care vor să se încălzească după ce au petrecut ore bune afară, dar și pentru cei care vor să slăbească.

Carnea de pe gâturile de curcan nu are grăsime, ci doar mușchi – ceea ce o face o alegere ideală pentru cei care respectă regulile unui regim sărac în grăsimi sau pentru cei care sunt la cură de slăbire. În plus, gâturile de curcan, gâturile de găină au un preț bun și nu fac gaură în buget.

Ce ingredient sunt necesare atunci când faci rețeta de ciorbă de gâturi de curcan cu varză murată

Puneți pe lista de cumpărături pentru următoarea sesiune și gâturi de curcan proaspete, varză murată și tăiată mărunt, ceapă, usturoi, morcov, ardei gras, pătrunjel, leuștean, sfeclă roșie, bulion sau pastă de tomate, sare. Dacă nu respectați principiile unui regim sărac în carbohidrați puteți adăugă și cartofi.

Ciorbă de gâturi de curcan cu varză murată – rețetă

Ingrediente:

  • 1 kg gâturi de curcan tăiate în bucăți mici
  • 300 g varză murată mărunțită
  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 100 g sfeclă roșie
  • 2 linguri de bulion
  • 2 cartofi *optional
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Leuștean

Mod de preparare: La foc mediu, se fierb într-o oală gâturile de curcan. Apoi se pun cartofii, sfecla roșie, bulionul sau pasta de tomate, morocovii tăiați în cubulețele. Se adaugă și ceapa mărunțită, usturoiul tăiat mare, ardeiul gras și varza murată. Când toate ingredientele sunt fierte se condimentează cu sare, pătrunjel. Se poate consuma caldă dar și rece în funcție de anotimp și de preferințe. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: