Spaghete carbonara de post: delicioase și incredibil de ușor de preparat. Rezultatul este uimitor!

  • Publicat:
Spaghete carbonara de post: delicioase și incredibil de ușor de preparat. Rezultatul este uimitor!

Adori pastele cu sosuri onctuoase, dar ții post sau urmezi un regim alimentar care îți interzice lactatele? Avem pentru tine o rețetă de spaghete carbonara incredibil de simplă. Rezultatul este uimitor de delicios și este posibil ca după ce le testezi să renunți cu totul la varianta clasică.

Ingrediente spaghete carbonara

  •  150 g spaghete
  •  150 g ciuperci feliate de la conservă
  •  150 g baby spanac 
  •  3 căței de usturoi
  •  ½ ceașcă de pătrunjel tăiat fin
  • 3 linguri ulei de măsline

Pentru sos:

  •  150 g caju
  •  1 ceașcă lapte de soia
  •  1 linguriță drojdie uscată
  •  sare și piper

Cum se prepară

Pune caju în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. După ce este gata, scurge-l de apă și toarnă-l într-un blender. Adaugă laptele de soia, drojdia, sarea și piperul. Mixează totul până obții un sos cu o consistență fină și cremoasă. 

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Sotează ciupercile și usturoiul în ulei, timp de 3 minute. Adaugă spanacul și jumătate din pătrunjel și mai lasă pe foc încă 5 minute. Scurge pastele de apă și adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul și amestecă totul. Mai lasă încă două minute totul la foc mic.

Savurează o porție de spaghete carbonara de post cu restul de pătrunjel presărat peste ele.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân