Salată de cușcuș cu broccoli și mărar, simplu de făcut, delicioasă și gata în 10 minute

  • Publicat:
Salată de cușcuș cu broccoli și mărar, simplu de făcut, delicioasă și gata în 10 minute

Imaginează-ți această salată de cușcuș ca pe un punct de plecare, mai degrabă decât ca pe o rețetă fixă și folosește-o ca sursă de inspirație pentru a începe să combini cușcușul cu legumele tale preferate, pentru a crea o cină unică și delicioasă. Încearcă bucăți de dovleac copt, ardei de toate culorile, semințe de rodie, ierburi proaspete, zeamă de citrice și exemplele ar putea continua.

Ingrediente salată de cușcuș cu broccoli și mărar

Dressing

  • 1 cățel de usturoi
  • 1 mână mică de stafide
  • 1 mână mică de semințe de pin
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 portocală
  • ½ legătură de mărar
  • 2 fire de ceapă verde
  • 6 frunze de mentă

Cum se prepară

Pune 100g de cușcuș într-un castron cu un praf de sare de mare și acoperă-l cu apă clocotită. Pune un capac deasupra și lasă-l timp de 5 până la 10 minute să se gătească.

Taie partea tare de la căpățâna de broccoli și pune buchețelele într-o cratiță medie cu apă clocotită și fierbe timp de aproximativ 4 minute, sau până devine verde strălucitor. Scoate cu niște clești și pune într-o strecurătoare timp de un minut sau două.

Taie roșiile cherry în 4.

Pregătește dressingul, decojind și zdrobind sau dând pe răzătoare cățelul de usturoi, pe care îl pui într-un borcan curat.

Adaugă o mână mică de stafide și semințe de pin, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și stoarce sucul de la o portocală. Taie fin ceapa verde menta și adaugă-le în borcan cu un praf de sare de mare și piper negru. Pune capacul și agită bine pentru a le combina.

Rupe frunzele de mărar și pune-le deoparte. Toacă broccoli fin. Afânează cușcușul cu o furculiță, apoi răstoarnă broccoli și roșiile tăiate în castron și amestecă bine.

Toarnă dressingul, amestecă, apoi presară frunzele de mărar și brânza feta sfărâmată mărunt. 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân