Tartă cu smochine și iaurt, fără coacere, delicioasă și gata în doar 10 minute

  • Publicat:
Tartă cu smochine și iaurt, fără coacere, delicioasă și gata în doar 10 minute

Vrei un desert de senzație și ușor de preparat? Această tartă cu smochine, fără coacere, rapidă, cu o bază delicată de fructe și nuci zdrobite, acoperită cu iaurt, smochine și un strop de miere este exact ce îți trebuie.

Ingrediente tartă cu smochine

  • 300 g amestec de fructe și nuci
  • 500 g iaurt grecesc
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 linguriță miere lichidă, plus extra pentru servire
  • 4 smochine perfect coapte

Mod de preparare

Tapetează o formă de tort cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt. Toarnă fructele și nucile într-un robot de bucătărie și mixează până devin fine și lipicioase (ar trebui să poți modela ușor cu mâinile), apoi presează compoziția în baza formei pregătite și pe margini, pe o înălțime de 2,5 cm. Lasă la congelator pentru a se întări timp de o oră.

După ce a trecut timpul, amestecă iaurtul cu vanilia și o linguriță de miere, apoi toarnă în crusta de tartă răcită. Congelează pentru încă o oră sau până când devine ușor închegată.

Eliberează tarta din formă, taie smochinele în jumătate sau în sferturi și aranjează-le frumos deasupra, apoi stropește abundent cu miere, pentru un rezultat final spectaculos.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân