Cea mai simplă și mai delicioasă salată de fasole, un preparat de post gata în doar 10 minute

  • Publicat:
Cea mai simplă și mai delicioasă salată de fasole, un preparat de post gata în doar 10 minute

Plină de proteine de calitate, fasolea este un aliment cu o mulțime de beneficii, pe care îl consumi oricând cu plăcere, în diverse rețete. Și pentru că este post și fasolea cu afumătură iese din discuție, iar iahnia sau fasolea bătută au un timp mai mare de preparare, îți propunem cea mai delicioasă salată de fasole, cu ceapă roșie, castraveți și verdeață. 

Ingrediente salată de fasole

  •  2 conserve mici de fasole boabe albă sau roșie
  •  1 gogoșar
  •  1 ceapă roșie
  •  1 legătură de pătrunjel 
  •  4 roșii cherry
  •  2 castraveți
  •  3 linguri oțet balsamic
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  sare
  •  piper

Cum se prepară

Scurge zeama de la fasolea din conservă și clătește bine boabele. Scurge-le de apă și toarnă-le într-un castron. Taie ceapa și pătrunjelul mărunt, roșiile în patru, castraveții felii subțiri, iar gogoșarul fâșii de dimensiuni mici. Adaugă-le peste fasole. Pune ulei, oțet, sare și pier și amestecă încet, pentru a nu strivi boabele de fasole.

Oțetul balsamic poate fi înlocuit cu zeama de la o lămâie, iar uleiul poate fi și de floarea soarelui sau de porumb, dacă preferi o aromă intensă. Poți adăuga și alte legume, în funcție de preferințele tale.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc