Paste cu somon afumat și spanac: delicioase și gata în doar 8 minute!

  • Publicat:
Paste cu somon afumat și spanac: delicioase și gata în doar 8 minute!

Paste cu somon afumat și spanac: o rețetă extrem de ușor de preparat, delicioasă și gata în doar 8 minute. Ce ți-ai putea dori mai mult când trebuie să pregătești rapid o cină ușoară?

Ingrediente paste cu somon afumat și spanac

Cum se prepară

Pune la fiert apă într-un ibric. Taie foile de lasagna pe jumătate pe lungime, apoi în benzi de 2 cm, folosind un cuțit cu lama zimțată, dacă ai unul. Curăță cepele verzi și toacă-le mărunt împreună cu spanacul și jumătate din somon. Rade fin coaja de lămâie, apoi parmezanul, ținându-le separate. Încinge o tigaie de 28 cm pe foc mare.

Când este fierbinte, adaugă un strop de ulei de măsline în tigaie împreună cu ceapa verde, spanacul, somonul tocat și coaja de lămâie. Presară pastele în tigaie, apoi toarnă cu grijă suficientă apă fierbinte din ibric pentru a acoperi pastele – aproximativ 250 ml. Lasă să fiarbă timp de 4 minute, sau până când pastele au absorbit cea mai mare parte a apei și ai obținut un sos frumos, amestecând în mod regulat și subțiind cu încă puțină apă, dacă este necesar. 

Oprește focul, stoarce sucul de lămâie, adăugă brânza de vaci și parmezanul, apoi condimentează. Rupe delicat restul de somon deasupra și mai pune un strop de ulei de măsline extra virgin, dacă vrei.

Ingredientele sunt pentru o singură porție, dacă vrei să faci mai multe, dublează sau triplează cantitățile.  

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân