Mozzarella de post: rețetă ușoară, gata în mai puțin de o oră

  • Publicat:
Mozzarella de post: rețetă ușoară, gata în mai puțin de o oră

Delicioasă și din ce în ce mai apreciată de români, mozzarella a căpătat un loc important și în bucătăria noastră. Și doar pentru că este perioadă de post, nu înseamnă că nu te poți bucura de această delicatesă, chiar dacă în variantă vegetală. Avem pentru tine o rețetă de mozzarella de post foarte ușor de făcut, gata în mai puțin de o oră, iar rezultatul este unul cât se poate de delicios. 

Ingrediente mozzarella de post

  • 1 cană de caju crud,
  • 1 cană și un sfert iaurt fără lactoză
  • 1/4 de cană lapte de soia, neîndulcit (sau orice lapte vegetal)
  • 2 linguri de ulei de cocos rafinat sau ulei de floarea-soarelui 
  • 2 linguri de suc de lămâie, proaspăt stors
  • 4 linguri de amidon de tapioca
  • 2 lingurițe de pudră de agar-agar
  • 3 lingurițe și jumătate de sare de mare

Cum se prepară mozzarella de post

Fierbe apă într-un vas mic, oprește focul, apoi adaugă caju și acoperă-l. Lasă-l să stea timp de 25 de minute. Umple cu apă un bol de dimensiuni medii, umple-l pe jumătate cu apă, adaugă 2 lingurițe de sare și 5-6 cuburi de gheață (aceasta va fi saramura). 

Scurge caju și adaugă-l împreună cu iaurtul, laptele de soia, uleiul, sucul de lămâie, amidonul de tapioca și restul de sare într-un blender puternic. Amestecă la viteză mare timp de 1-2 minute până când obții o compoziție complet fină. 

Într-un vas de dimensiuni medii, adaugă 1/2 cană de apă și încălzește-o la foc mediu. Când este fierbinte, amestecă pudra de agar-agar. Agarul va începe să capete o consistență de gel după 3-4 minute. Când acest lucru se întâmplă, toarnă conținutul din blender și amestecă bine.

Continuă să amesteci des pentru a nu se lipi sau arde. Brânza va începe curând să se îngroașe. Când devine foarte elastică și groasă, ia-o de pe foc. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 5-6 minute.

Scoate amestecul folosind o lingură de înghețată (sau ceva similar) și așază fiecare bilă în saramură pe care ai făcut-o mai devreme. Acoperă vasul și pune-l în frigider timp de cel puțin 2-3 ore. Mozzarella se va întări pe măsură ce se răcește, iar textura va fi ideală și foarte ușor de tăiat.

Foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân