Rețetă pentru masa de Revelion: Piept de pui la cuptor cu sos de portocale și cuișoare

Pentru a marca seara de Revelion, iată o rețetă delicioasă și festivă: "Piept de Pui la Cuptor cu Sos de Portocale și Cuișoare".
  • Publicat:
Rețetă pentru masa de Revelion: Piept de pui la cuptor cu sos de portocale și cuișoare
Foto: shutterstock

Pentru a marca seara de Revelion, iată o rețetă delicioasă și festivă: „Piept de Pui la Cuptor cu Sos de Portocale și Cuișoare”. Această rețetă de piept de pui la cuptor cu sos de portocale și cuișoare este savuroasă și perfectă pentru o cină festivă de Anul Nou. Poate fi însoțită de garnituri precum orez, cartofi copți sau legume coapte.

Rețetă pentru masa de Revelion

Ingrediente pentru piept de pui:

  • 4 bucăți de piept de pui, fără piele și fără oase
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță cimbru uscat

Ingrediente pentru sosul de portocale:

  • 1 cană suc de portocale proaspăt stors
  • Coaja rasă de la o portocală
  • 2 lingurițe miere sau sirop de agave
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură amidon de porumb (opțional, pentru a îngroșa sosul)

Alte ingrediente:

  • 1 portocală, tăiată în felii subțiri pentru decor
  • Cuișoare pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-un castron mic, amestecă uleiul de măsline, sarea, piperul, boia de ardei, usturoiul pudră și cimbrul. Unge bucățile de piept de pui cu acest amestec pe ambele părți.

Așază bucățile de piept de pui într-o tavă de copt și coace-le în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când sunt bine rumenite și gătite în interior.

Într-un ibric mic, combină sucul de portocale, coaja rasă de portocală, mierea și sosul de soia. Fierbe la foc mic până când sosul începe să se îngroașe.

Când pieptul de pui este gata, scoate-l din cuptor și toarnă sosul de portocale deasupra. Decorează cu felii de portocală și câteva cuișoare pentru un aspect festiv.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: