Frittata cu cartofi, broccoli și ardei: un mic dejun sățios, sănătos și gata în mai puțin de jumătate de oră

  • Publicat:
Frittata cu cartofi, broccoli și ardei: un mic dejun sățios, sănătos și gata în mai puțin de jumătate de oră

Frittata cu cartofi, broccoli și ardei: dacă vrei să faci senzație în diminețile leneșe de weekend, alege această variantă sățioasă, ușor de preparat și incredibil de savuroasă.

Ingrediente frittata cu cartofi, broccoli și ardei

  • 600 g de cartofi noi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 căpățână de broccoli (375 g)
  • 1 ardei roșu
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 8 ouă mari
  • 40 g de brânză Cheddar
  • 1 pungă de 80 g de creson, spanac și rucola
  • ulei de măsline extra virgin

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 200ºC.

Toarnă 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă de 28 cm, care poate fi pusă în cuptor, pe foc mediu-mare.

Spală cartofii și taie-i în cuburi de 1 cm, adăugându-i în tigaie pe măsură ce îi tai.

Taie și adaugă ceapa verde. Taie partea tare de la broccoli, toacă mărunt restul tulpinii și adaugă-l în tigaie. Scoate semințele, taie mărunt și adaugă ardeiul roșu.

Asezonează cu un praf de sare de mare și piper negru, adaugă 1 linguriță de boia afumată, apoi gătește timp de 15 minute, sau până devin aurii, amestecând ocazional. Taie căpățâna de broccoli în buchețele de dimensiuni potrivite și adaugă-le în tigaie în ultimele 5 minute.

Sparge 8 ouă mari într-un bol și bate-le împreună, rade peste ele 30 g de brânză Cheddar și asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.

Toacă grosier jumătate din creson, spanac și rucola și amestecă în tigaie, apoi toarnă ouăle bătute, amestecând pentru a acoperi baza tigăii.

Rade restul de 10 g de Cheddar deasupra și gătește timp de 2 minute, apoi coace timp de 10 minute, sau până devine aurie și se întărește.

Scoate frittata pe un platou de servire și taie-o în felii. Amestecă restul de creson, spanac și rucola cu 1 lingură de ulei de măsline extra virgin și servește alături.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Frittata cu dovlecei și mentă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc