Secretul celor mai buni cartofi noi la tigaie. Cât se lasă pe foc și care este ingredientul secret

  • Publicat:
Secretul celor mai buni cartofi noi la tigaie. Cât se lasă pe foc și care este ingredientul secret
Secretul celor mai buni cartofi noi la tigaie. Cât se lasă pe foc și care este ingredientul secret. Foto: profimediaimages.ro

În piețe se găsesc deja cartofi noi, numai buni de tras rapid la tigaie și de savurat alături de o salată de primăvară. Îți oferim astăzi o rețetă simplă de cartofi noi la tigaie, pentru care ai nevoie doar de 6 ingrediente: cartofi noi, unt, mărar, usturoi, sare și piper.

Vezi mai jos cantitățile și modul de preparare.

Cum să faci cartofi noi la tigaie: ingrediente

  • 500 grame cartofi noi – alege cartofi de aceeași dimensiune, mai mici, ca să se gătească în același timp
  • 50-75 grame unt – acesta este ingredientul secret care le dă cartofilor un gust desăvârșit
  • 1 legătură de mărar proaspăt – dacă nu îți place mărarul îl poți înlocui cu pătrunjel
  • 1 legătură de usturoi verde tocat sau 3 căței de usturoi pisați
  • sare și piper, după gust

Rețetă de cartofi noi cu unt și mărar, la tigaie

Cartofii noi se spală cu un burete abraziv, dar nu se curăță de coajă. Aceasta este foarte subțire și poate fi consumată fără probleme, ba chiar le dă cartofilor un gust delicios.

După ce îi speli, tamponează-i cu un prosop de hârtie pentru a absorbi toată apa.

Pune untul la topit într-o tigaie adâncă, wok sau ceaun cu fundul gros.

Adaugă cartofii întregi în tigaie – dacă sunt mai mari, taie-i în jumătăți cât de cât egale, ca să se gătească în același timp.

Asezonează cu sare și piper, după gust, amestecă și acoperă tigaia cu un capac.

Lasă cartofii pe foc mic timp de 20-30 de minute sau până când aceștia sunt fragezi și furculița intră cu ușurință în ei.

În ultimele 5 minute, adaugă usturoiul verde tocat sau cel pisat. Nu uita să amesteci din când în când în cartofi, ca să se rumenească uniform pe toate părțile.

După ce oprești focul, mai lasă cartofii 5 minute sub capac. Presară mărar proaspăt peste ei și mănâncă-i fierbinți, alături de o salată verde cu ridichi, ceapă verde, castraveți, leurdă și roșii. Pentru extra-gust poți pregăti și un sos tzatziki. Se potrivește de minune!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”