Tiramisu de post: cu ce să înlocuiești crema de mascarpone

Tiramisu de post este o variantă delicioasă a tradiționalului desert italian, adaptată pentru a respecta regulile postului.
  • Publicat:
Tiramisu de post: cu ce să înlocuiești crema de mascarpone
Foto: shutterstock

Tiramisu de post este o variantă delicioasă a tradiționalului desert italian, adaptată pentru a respecta regulile postului. Știm, nimic nu se compară cu originalul tiramisu care conține doar șase ingrediente. Chiar dacă ții post, te poți bucura de un dulce spectaculos!

Rețetă tiramisu de post

Ingrediente

  • 1 pachet de biscuiți vegani (de obicei, aceștia sunt fără ouă și fără lapte)
  • 1 cană de cafea neagră tare, răcită
  • 1/2 cană de lapte vegetal (de exemplu, lapte de migdale sau lapte de cocos)
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 pachet de tofu
  • 1/4 cană de ulei de cocos (topit)
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • Cacao pudră pentru presărat deasupra

Mod de preparare

Începe prin a pregăti cafeaua și las-o să se răcească la temperatura camerei. Într-un bol mic, amestecă laptele vegetal cu zahărul până când zahărul se dizolvă complet.

Într-un alt bol, sfărâmă tofu-ul cu o furculiță sau pune-l în blender. Adaugă uleiul de cocos topit și extractul de vanilie, amestecând bine până când obții o compoziție omogenă. Adaugă amestecul de tofu la amestecul de lapte vegetal și zahăr. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Într-o tavă sau formă potrivită, așază un strat de biscuiți înmuiați rapid în cafea. Ai grijă să nu îi înmoi prea mult, astfel încât să nu devină prea moi. Adaugă jumătate din amestecul de tofu peste stratul de biscuiți și nivelează-l cu o spatulă. Adaugă un nou strat de biscuiți înmuiați în cafea peste amestecul de tofu.

Adaugă restul de amestec de tofu peste al doilea strat de biscuiți și nivelează-l. Acoperă tava cu folie alimentară și pune-o în frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, astfel încât tiramisu să se întărească și să capete consistența potrivită. Înainte de a servi, presară pudră de cacao deasupra desertului obținut.

Urmărește pe canalul nostru de Youtube o altă variantă a rețetei de tiramisu de post, inspirată de Sorina Fredholm!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân