Rețeta specială de cozonac a Annei Lesko. Pune în compoziție nuci, vișine și gem de prune, dar și un topping deosebit

Cântăreața a explicat rețeta pas cu pas.
  • Publicat:

Anna Lesko nu e doar talentată pe scenă, ci și foarte pricepută în bucătărie. Cu ocazia Paștelui, iată ce rețetă reinterpretată de cozonac face an de an artista. 

Și de Crăciun, dar și de Paște Anna Lesko pregătește un cozonac special în care îmbină aromele clasice cu note fructate, rezultând un preparat spectaculos și gustos.

Ingrediente pentru cozonacul Annei Lesko

Pentru realizarea aluatului, celebra artistă utilizează ingrediente clasice, dar într-o formulă care asigură un rezultat pufos și aromat. E nevoie pentru aluat de următoarele:

-făina albă (1 kg)

-500 ml de lapte cald

-7 gălbenușuri de ou

-25 de grame de drojdie proaspătă

-400 de grame de zahăr (distribuit în întreaga rețetă)

-100 de grame de unt

-coajă rasă de portocală și de lămâie

-esență de vanilie.

Modul de prepare

Făina se amestecă cu drojdia, cu zahărul și cu puțin lapte și se lasă la dospit timp de 20 de minute. După ce această compoziție a crescut, se adaugă restul ingredientelor lichide și se frământă aluatul până când devine elastic. Apoi se lasă la crescut într-un loc călduros, până când își dublează volumul. Acest timp de dospire este esențial pentru textura finală a cozonacului.

După ce s-a ocupat de aluat, vedeta recomandă să fie făcută umplutura. Nucile măcinate (500 g) sunt combinate cu zahăr după gust, cacao (50 g), vișine în suc propriu, gem de prune și stafide. Toate acestea sunt amestecate cu 7 albușuri bătute spumă, îndulcite cu restul de zahăr din rețetă. După ce aluatul a crescut suficient, acesta se întinde pe o suprafață plană și se umple cu compoziția pregătită anterior. Cozonacul se rulează sau se împletește, în funcție de preferințe, apoi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru un aspect lucios și apetisant, vedeta recomandă ungerea cozonacului cu un amestec de gălbenușuri, miere și scorțișoară, presărând deasupra nucă tocată. Preparatul se coace timp de aproximativ 60 de minute, la o temperatură constantă de 180 de grade Celsius.

Foto: Facebook, Youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult