Rețetă brioșe cu afine. Fără zahăr, făină, unt, ulei sau ouă!

Cauți rețetă brioșe cu afine? Iată că ai nimerit la fix, mai ales că sugestia noastră este una fără zahăr, fără făină, unt, ulei sau ouă, ceea ce o face perfectă și pentru cei mici.
  • Publicat:
Rețetă brioșe cu afine. Fără zahăr, făină, unt, ulei sau ouă!
Foto: shutterstock

Afinele se numără printre fructele de sezon și, pentru că sunt cunoscute ca fiind o mină de antioxidanți, de ce să nu le integrezi în diverse rețete sănătoase? Cauți rețetă brioșe cu afine? Iată că ai nimerit la fix, mai ales că sugestia noastră este una fără zahăr, fără făină, unt, ulei sau ouă, ceea ce o face perfectă și pentru cei mici.

Ai nevoie doar de trei ingrediente și te poți bucura de ele la micul dejun sau ca gustare. Afinele proaspete sunt extrem de dulci, ceea ce le face candidatul ideal într-o rețetă fără zahăr.

Pentru această rețetă ai nevoie de banane, pe care le vei pisa (nu se recomandă bananele congelate pentru că lasă multă apă), unt de arahide (migdale sau caju, important este să fie natural) și afine. Multe afine proaspete, nu congelate.

Ingrediente rețetă brioșe cu afine

  • 240g piure de banane
  • 125g unt de arahide neîndulcit (sau de migdale sau caju)
  • 75g afine proaspete

Mod de preparare

  1. Se lasă cuptorul la preîncălzit la 180 grade Celsius.
  2. Se alege o tavă pentru 12 brioșe.
  3. Într-un bol mare se adaugă piureul de banane și untul de arahide. Se amestecă până ce compoziția se omogenizează. Se adaugă jumătate din cantitatea de afine.
  4. Se adaugă compoziția în tava pentru brioșe, iar mai apoi se adaugă deasupra afinele rămase.
  5. Se lasă brioșele la cuptor timp de 25-30 de minute, apoi se lasă la răcit. Pot fi depozitate la frigider.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân