Chec de post. Secretul gospodinelor pentru un aluat pufos

Iată o rețetă simplă de chec de post care să-ți potolească pofta de dulce instant. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar 2 dintre ele te ajută să obții cel mai pufos aluat.
  • Publicat:
Chec de post. Secretul gospodinelor pentru un aluat pufos
Foto: shutterstock

Încă ne aflăm în perioada postului și, chiar dacă ne gândim din când în când la deserturile pe care urmează să le consumăm în perioada sărbătorilor, putem profita din plin de un dulce de post chiar și acum. Iată o rețetă simplă de chec de post.

Rețetă chec de post

Ingrediente:

  • 2 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de apă sau lapte vegetal (lapte de soia)
  • 1/2 cană de ulei vegetal
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Esență de vanilie (după gust)
  • Coajă de lămâie sau portocală (opțională)
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol mare amestecați făina, zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt.

În alt bol, combinați apa sau laptele vegetal, uleiul vegetal, oțetul de mere și esența de vanilie. Adăugați și coaja de lămâie sau portocală, dacă folosiți. Treptat, adăugați ingredientele lichide în cele uscate, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor.

Turnați compoziția într-o formă de chec unsă sau acoperită cu hârtie de copt.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când checul este copt și trece testul scobitorii (introduceți o scobitoare în centrul checului; dacă iese curată, checul este gata).

Lăsați checul să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Puteți pudra checul cu zahăr pudră sau îl puteți servi cu fructe proaspete.

Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințe, adăugând, de exemplu, nuci, stafide sau ciocolată neagră de post. Asigurați-vă că toate ingredientele folosite sunt conforme cu restricțiile alimentare pentru post.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân