Cum să faci cele mai bune vinete cu roșii. O rețetă care te va face să te lingi pe degete!

  • Publicat:
Cum să faci cele mai bune vinete cu roșii. O rețetă care te va face să te lingi pe degete!

Vinetele sunt, fără doar și poate, nelipsite de pe mesele românilor în sezonul cald. Astăzi venim către tine cu o rețetă absolut delicioasă, dar și foarte sănătoasă!

PS: În caz că nu ții post, poți adăuga cașcaval pentru un plus de gust! Iată cât de ușor se pregătește acest preparat.

Vinete cu roșii (și cașcaval)

Ingrediente

  • 3 vinete mari
  • 500 g roşii
  • 80 ml supă de legume
  • 350 g căşcaval vegetal/ brânză vegetală
  • 4 căţei usturoi, pisaţi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Spală vinetele, după care îndepărtează cotoarele. Taie-le felii (rondele), condimentează-le cu sare și lasă-le la scurs preț de 30 de minute.

Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă și prăjește-le ușor după ce le-ai presat ușor pentru a scurge amăreala din ele.

Scoate apoi feliile pe șervet absorbant pentru eliminarea surplusului de grăsime.

Decojeste roșiile și bagă-le la blender. Toarnă sucul de roșii astfel obținut, amestecat cu usturoiul și supă de legume peste feliile de vinete așezate în straturi, în tavă (*Opțional, adaugă și cașcavalul). Introdu tava la cuptor pentru 20 de minute.

Servește vintele calde!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”