TOP carbohidrați bogați în proteină. Sunt mai buni decât un ou

În continuare, întocmim o listă cu șase carbohidrați care conțin mai multă proteină decât un ou. Reamintim că un ou conține 6 grame de proteină.
  • Publicat:
TOP carbohidrați bogați în proteină. Sunt mai buni decât un ou
TOP carbohidrați bogați în proteină. Sunt mai buni decât un ou

Deja știm despre ouă că sunt o sursă excelentă de proteine, dar dacă îți îndrepți atenția către alte surse vei observa că există alimente care sunt mai bogate în proteină decât ouăle. Știm că organismul are nevoie de macronutrienți, în special de proteine, dar haideți să nu neglijăm consumul de carbohidrați complecși, sănătoși, pentru că ei pot îmbunătăți starea generală de sănătate (reduc chiar hipertensiunea). În continuare, întocmim o listă cu șase carbohidrați care conțin mai multă proteină decât un ou. Reamintim că un ou conține 6 grame de proteină.

Carbohidrați bogați în proteină

Fasolea

Fasolea neagră, albă, roșie, indiferent ce alegere faci te bucuri de o sursă excelentă de proteină. 250g de fasole conțin 15g de proteină, la care mai adăugăm 15g de fibre. Mai mult, fasolea oferă minerale precum calciu, acid folic și potasiu.

Pentru că sunt extrem de versatile pot fi folosite în rețete de taco, salate, burrito, supe și multe altele.

Linte

Similar boabelor de fasole, lintea face parte din familia leguminoaselor. 250g de linte conțin 18g de proteină și, tot ca fasolea, vine în diferite culori: verde, maro, neagră, roșie sau chiar galbenă.

Năutul

Năutul este și el un aliment extrem de versatil care merită să fie „în lumina reflectoarelor”. 250g de năut conțin undeva la 15g de proteină și 13g de fibre și este o sursă excelentă de colină, un nutrient important pentru funcția metabolică și sănătatea inimii.

Quinoa, în TOP carbohidrați bogați în proteină

Dacă nu-ți place orezul, poți opta pentru quinoa ca sursă principală de proteină. 1 singură boabă de quinoa conține 8g de proteină și 5g de fibre.

Farro

Farro este o cereală de grâu încă din cele mai vechi timpuri. Fiind versatilă, se potrivește perfect în salate sau chiar la micul dejun, pentru că poate înlocui cu succes clasicul ovăz.

Paste integrale

Da, pastele integrale pot fi o sursă excelentă de proteină! 25g de paste oferă 7g de proteină.

Foto: shutterstock

Surse:

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/HYPERTENSIONAHA.121.18222

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc