Condimentul pe care să-l pui dimineața în cafea. Te scapă de durerile de burtă

Numeroase condimente pot lupta împotriva inflamațiilor tractului gastrointestinal, iar unul dintre acestea este chiar scorțișoara.
  • Publicat:
Condimentul pe care să-l pui dimineața în cafea. Te scapă de durerile de burtă
Foto: shutterstock

Într-o postare pe Instagram, Will Bulsiewicz, medic gastroenterolog, a vorbit despre condimentul pe care ar trebui să-l punem dimineața în cafea pentru a ne putea bucura de extra beneficii. Există numeroase condimente care pot lupta împotriva inflamațiilor de la nivelul tractului gastrointestinal, mai ales dacă le adăugăm în cafeaua de dimineață, gustări sau alte preparate. Unul dintre acestea este chiar scorțișoara.

„Scorțișoara este dulce, se potrivește cu orice, ba chiar poate fi consumată și cu alte condimente”, a spus specialistul în filmulețul postat.

 

Condimente cu aceleași efecte ca scorțișoara

Printre alte condimente excelente împotriva inflamațiilor putem reaminti ghimbirul, nucșoara, turmericul și cățeii de usturoi, care sunt cele mai sănătoase variante. Toate pot fi folosite în cafeaua de dimineață sau integrate în diverse preparate.

Mai mult, combinația de turmeric și ghimbir este un amestec bogat în antioxidanți care oferă beneficii pentru sănătatea inimii, reduc inflamațiile și te scapă de durerile de stomac.

Shot-urile de ghimbir și turmeric sprijină sistemul imunitar, iar ceaiul de ghimbir și turmeric latte-ul, una dintre cele mai populare băuturi din ultimii ani, îmbunătățesc sănătatea fără măcar să fim conștienți de potențialul lor.

Scorţişoara – Indicaţii terapeutice

Scorţişoara este recomandată în caz de infecţii ginecologice (vaginite, leucoree), digestive (enterocolite, colopatii fermentative, dizenterii, parazitoze intestinale, amoebiaze, candidoze), infecţii respiratorii (gripă, bronşite, pleurite, viroze), afecţiuni neuropsihice (impotenţă, astenie, somnolenţă, depresie. Este folosită ca aromatizant şi condiment alimentar.

În uz extern se foloseşte pentru acţiunea revulsivă, hiperemiantă, anestezică, calmantă a durerilor, calmarea spasmelor digestive (sughiţ, colici abdominale, colici biliare).

Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac universal şi mai ales ca afrodisiac, considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator. Era introdusă de către farmaciştii Evului Mediu în toate reţetele împotriva durerilor, răcelilor sau pentru întărirea inimii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân