Românii nu știu ce consumă! Care sunt diferențele dintre o brânză naturală și una cu chimicale

Specialiştii trag un semnal de alarmă. Cum să recunoști brânza naturală fără chimicale
  • Publicat:
Românii nu știu ce consumă! Care sunt diferențele dintre o brânză naturală și una cu chimicale

În comerț se regăsesc mai multe tipuri de brânză, iar românii sunt mari consumatori de brânzeturi. Dacă vă gândeați că brânza de la supermarket sau din piețe este naturală și fără chimicale, vă înșelați. Cel mai important este să citiți eticheta înainte de a cumpăra. 

Cum diferențiezi brânza naturală de cea cu chimicale

Este destul de dificil să diferențiezi o brânză naturală de una contrafăcută. Potrivit studiilor, un sfert dintre români nu ştiu ce conţin alimentele pe care le cumpără din comerț. Sunt puțini care citesc etichetele produselor.

Spre exemplu, multe persoane nu știu să aleagă brânza naturală. Există însă câteva metode prin care puteți identifica brânza 100% naturală  de cea cu chimicale. Și în piețe se vinde brânză plină de uleiuri vegetale, amidon și diverse arome.

Arată aproape identic, însă o marte parte din brânzeturile comercializate în supermarketuri nu sunt produse din lapte natural și au în compoziție zeci de chimicale.

Termenul de valabilitate

Și valabilitatea produsului reprezintă un criteriu destul de important. Dacă produsul pe care vrei să-l cumperi are un termen lung, înseamnă că nu este natural. În plus, dacă prețul brânzei este mic, e posibil ca aceasta să fie contrafăcută. Mulți se iau și după gustul brânzei. Cu cât gustul pare mai autentic, cu atât cred că produsul este unul natural.

Gustul face diferența

„O brânză falsificată se înlocuiește proteina naturală cu cea vegetală, ca să ne dăm seama că e bună ne uităm la preț, pentru un kg de telemea de oaie proaspătă intră 3-4 litri de lapte, iar litru e 6-7 lei. Cele falsificate sunt vidate și putem vedea și în funcție de valabilitatea lor, dacă au un termen lung ne punem semne de întrebare”, a declarat Maria Ivan, producător local Sibiu, scrie Gândul.ro. 

Citește și: Ce conține, de fapt, telemeaua de post din supermarketurile Kaufland din România

„Am o mare plăcere de a lua din piață, de la micii producători, de la cei care produc această marfă. E căldura omului, spre deosebire de la market care sunt reci și străine. Gustul, eu am crescut la țară, bunicii mei făceau brânza, se simte la gust, nu e la fel de grasă”, spune un client.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân