Fructul care nu îngrașă deloc, deși are mai mult zahăr decât ciocolata. Toți medicii îl recomandă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Fructul care nu îngrașă deloc, deși are mai mult zahăr decât ciocolata. Toți medicii îl recomandă

Există un fruct cu foarte mult zahăr, dar sănătos. Potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție, acesta conține 20 de grame de zahăr la 100 grame. În ciuda conținutului său ridicat de carbohidrați, cherimoya, căci despre el este vorba, are numeroase beneficii pentru sănătate.

Menținerea unei diete echilibrate este esențială pentru o viață sănătoasă. Un extra pas pe care îl poți face este să incluzi în dietă așa-numitele superalimente. Acestea sunt bogate în nutrienți și compuși bioactivi. Grație densității lor nutriționale și prezenței acestor compuși, superalimentele au multiple beneficii pentru sănătate, remarcându-se prin contribuția lor la bunăstarea generală și la prevenirea diferitelor boli. Dacă incluzi acest fruct în dieta zilnică faci un pas în plus către un stil de viață mai sănătos, scrie elespanol.com.

Cherimoya, fructul cu mult zahăr, dar foarte sănătos

Cherimoya, un fruct, dulce și hrănitor, este recunoscut pentru beneficiile în lupta împotriva anemiei și a constipației, pe lângă faptul că ajută la controlul tensiunii arteriale. 

Deși mai există fructe cu un exces de zahăr, mai ales când sunt deshidratate, precum smochinele și curmalele, dacă vorbim de fructe proaspete, cherimoya se remarcă prin conținutul său ridicat de zahăr. Conform Fundației Spaniole pentru Nutriție, cherimoya poate conține până la 20 de grame de carbohidrați la 100 de grame, iar o mare parte din acești carbohidrați sunt naturali. Este important de reținut că, deși cherimoya are un conținut ridicat de zahăr, oferă și alți nutrienți valoroși, cum ar fi vitaminele, mineralele și fibrele. Acest lucru îl face diferit de zaharurile adăugate din multe alimente procesate, cum ar fi ciocolata, care are multe calorii goale fără beneficii nutriționale.

 

Cherimoya și beneficiile pentru sănătate

Cherimoya are beneficii importante pentru sănătate, printre care se numără abilitatea sa de a încetini îmbătrânirea pielii. Deși citricele sunt renumite pentru conținutul de vitamina C, cherimoya conține și o cantitate substanțială din această vitamină, alături de alți antioxidanți care ajută la formarea colagenului, care dă fermitate și elasticitate pielii. Acest superaliment, datorită bogăției sale în vitamine A, C și antioxidanți, ajută la protejarea sistemului imunitar, întărind apărarea naturală a organismului.
În plus, este un fruct bogat în vitamina B9 sau acid folic, care contribuie la reducerea oboselii, prin stimularea producerii de celule care transportă oxigen. În acest fel, devine un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being